Pasta penne med grønnsaksragu

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 35 minutter

Porsjoner: 4

Pasta penne med grønnsaksragu

Pasta og tomatsaus er en akkurat like populær middag å servere hjemme hos oss hver eneste gang! Og ragu betyr en tykk saus. Egentlig en tomatisert kjøttsaus, men her har jeg altså kuttet kjøttet og bare gått for resten av innholdet.

Hvis du vil være litt italiener når du lager sausen, må du gjerne bruke en liten skvett med rødvin når du koker den inn, som jeg også gjør i oppskriften. Og har  du ikke har en åpnet flaske stående, kan du bare bytte vinen ut med ekstra vann. Det går også helt fint. Godt blir det samme hva!

Ingredienser

Pasta penne med grønnsaksragu
1 løk
2 fedd hvitløk
1 stilk(er) stangselleri
2 ss olivenolje
1 ts salt
nykvernet pepper
2 gulrot/gulrøtter
1 squash
1 dl rødvin
1 boks hakkede, hermetiske tomater á 400 g
1 dl vann
500 g pasta penne
salt til pastavannet

Til servering
basilikum
parmesan

Slik gjør du

Finhakk løken og hvitløkfeddene. Del stangselleristilken i to på langs før du så deler den i småbiter. Ha det i en kjele sammen med olivenoljen, halvparten av saltet og litt nykvernet pepper og la det surre på rundt medium varme i 4-5 minutter. Rør rundt innimellom.

I mellomtiden kan du skrelle gulrøttene og dele dem i bittesmå terninger, sånn cirka ½ x ½ cm store. Squashen deler du i litt større terninger, men også de kan gjerne være helt små. Ha det i gryta og la det surre videre i 2 minutter. Hell i rødvinen og la den koke nesten inn før du har i de hermetiske tomatene og vannet og lar det koke opp. Nå skal dette stå å småputre i ca. 15 minutter, til tomatsausen har blitt tykk. Smak til og kjenn om den er passe krydret eller om du skal ha i litt mer salt og pepper.

Mens tomatsausen koker, koker du opp vann til pastaen og salter vannet godt. Kok pastaen etter anvisning på pakken. Når den er ferdigkokt, hvelver du den over i et dørslag og lar den renne av før du har den over i tomatsausen og rører det hele sammen.

Plasser gjerne parmesanen og et rivjern på bordet sånn at alle kan forsyne seg frimodig av den ved servering. Noen basilikumblader på toppen gjør seg både for utseende og smaken.

God middag!

2 kommentarer til “Pasta penne med grønnsaksragu”

    • Jeg bruker ikke å gjøre det. Jeg finhakker det aller meste, og etter koking da, blir det ganske så fint i konsistensen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon