Studentlasagne

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 50 minutter

Porsjoner: 4

Studentlasagne

Du trenger altså ikke å være student for å lage denne lasagnen, men da jeg hørte meg rundt for å finne ut hva dagens studenter liker å spise, ble lasagne skrevet opp. Det er lett å lage en stor porsjon som kan fryses ned. Og porsjonspakkene er fine både varme opp igjen på hybelen og å ta med på skolen og så varme opp i en micro. Er den pakket i porsjonspakker, funker det fint å ta den opp fra fryseren på morgenen og legge rett i matboksen. Genialt, ikke sant?

Denne lasagnen er billig å lage, har massevis av grønnsaker i seg så den er supersunn og så smaker den skikkelig godt. Jeg har valgt å lage den uten kjøtt, men det er ingenting i veien for å steke en pakke med kjøttdeig å blande inn, hvis man vil det.

Tomatsausen til lasagnen skal være ganske så våt når du har den i formen, fordi pastaarkene, som jeg ikke forkoker, trekker til seg mye væske under stekingen.

Jeg bruker en halv squash og paprika og litt stangselleri i lasagnen. Lager du denne tomat- og grønnsakssuppen med pastaskruer får du brukt opp restene! Husk også at det er mye billigere å rive sin egen hvitost enn å kjøpe ferdig revet. Og har du ost liggende i kjøleskapet som begynner å bli litt gammel, er det kjempelurt å rive den og putte i fryseren. Den er perfekt å bruke når du skal lage lasagne.

Er du student og vil bake ditt eget brød selv om du ikke har kjøkkenmaskin? Da må du sjekke ut denne oppskriften på studentbrød!

Ingredienser

Tomatsausen
2 stilk(er) stangselleri
1 løk
2 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
0.5 rød paprika
0.5 squash
1 ts salt
nykvernet pepper
2 gulrot/gulrøtter
1 boks hermetiske røde linser 300 g
2 boks(er) hakkede, hermetiske tomater
4 dl vann
1 buljongterning

Ostesausen
50 g smør
50 g hvetemel
5 dl melk
0.5 ts salt
nykvernet pepper
75 g ost

Til resten av lasagnen
10 lasagneplater
100 g ost

Til servering
1 potte basilikum
4 ss olivenolje
flaksalt
nykvernet pepper

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft og finn fram en langpanne på ca. 26 x 32 cm. Bruker du kjøttdeig i, må du ha en større form og da starter du med å brune kjøttdeigen.

Del stangselleriet i småbiter og finhakk løken og hvitløkfeddene. Ha dem i en stekepanne med høye kanter eller en kasserolle sammen med olivenoljen. La det surre på litt under medium varme i noen minutter. I mens deler du paprikaen og squashen i småbiter, ca. ½ x ½ cm og har i. Dryss over litt salt og pepper.

Skrell gulrøttene og riv dem på den fine siden av rivjernet. Ha i dem pluss de hakkede hermetiske tomatene, vannet og buljongterningen. La det koke opp og småkoke mens du lager ostesausen. Smak til etter at sausen har kokt noen minutter. Kanskje trenger den litt mer salg og pepper.

Smelt smøret til ostesausen i en liten kasserolle. Bruk gjerne en med teflonbelegg, hvis du har. Rør inn hvetemelet og tilsett ca. 1/3 av melken. La det koke opp på medium varme før du visper ut alle klumpene. Spe med melken i to omganger til. La sausen småkoke i 4-5 minutter. Tilsett salt og pepper. Riv osten og rør inn.

Denne lasagnen er med 4 lag tomat- og ostesaus og 3 lag pastaplater, så start med et lag tomatsaus, og så ostesaus over der. Legg over pastaplater og gjenta sånn at du avslutter med tomatsaus og ostesaus. Dryss over resten av osten. Stek lasagnen i ca. 15 minutter til osten har blitt gyllenbrun. La lasagnen hvile i 10 minutter før servering.

Her hakker jeg opp basilikumblader og blander med olivenolje, salt og pepper og serverer til lasagnen.

2 kommentarer til “Studentlasagne”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon