Italiensk snaddermat!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Italiensk snaddermat!

Jeg elsker italiensk mat, og vi spiser masse Italia-inspirert mat hjemme hos oss. Ikke sikkert alt hadde blitt godkjent av en italiener, men så lenge som det blir godtatt hjemme på eget kjøkken, er jeg fornøyd.

Mye av den italienske maten som jeg bruker å lage, har masse smak av sommer i seg. Og det er smaker jeg elsker hele året! Er du ikke enig? Vi kan jo ikke annet enn å bli mo i knærne av gode skinker og solmodne tomater, irrgrønne basilikumblader og salte oliven.

En av familiens ultimate matfavoritter, er basilikumpesto. Denne fantastiske sausen som stammer fra Genova, nord i Italia. Etter min mening kan den brukes i det aller meste av mat! Her rører jeg den inn i nykokte pastaskruer og plasserer på et brett sammen med annen smakfull småmat.

Jeg har et samarbeid med NOVASOL – som er Europas største utleier av privateide feriehus, hytter og leiligheter – og de leier ut massevis av feriehus- og leiligheter over hele Italia! Jeg dømmer meg lett bort på sidene deres! Du kan sjekke ut leietilbudene og drømme deg bort her!

I dette samarbeidet har vi sammen funnet Smaker av Europa. Klikk deg gjerne inn og ta en titt!

Har du lyst til å vinne et gavekort på et feriehusopphold hos NOVASOL til en verdi av 10.000,-! Klikk deg inn her!

Italiensk snaddermat!

Alle oppskriftene er til 4 personer 

Pastaskruer med basilikumpesto
400 g pastaskruer
35 g pinjekjerner
1 fedd hvitløk
50 g parmesan
1 stor potte basilikum
1 ½ dl olivenolje
salt
pepper
saft av ca. ¼ sitron

Bruschetta
1 bagett
4 ss olivenolje
150 g tomater
1 fedd hvitløk
1 neve frisk basilikum
1 ts god balsamicoeddik
½ ts flaksalt
nykvernet pepper

Resten av småmaten
50 g salami
50 g Parmaskinke
ulike oliven

Kok pastaen i lettsaltet vann til den er al dente. Det betyr at den er gjennomkokt, men at den fremdeles har litt tyggemotstand i seg. Hell den over i et dørslag og la den renne av. Hell den så tilbake i kasserollen.

Mens pastaen koker, lager du pestoen. Rist pinjekjernene i en tørr panne til de begynner å bli brunflekkete. Ha dem så i en matprosessor sammen med basilikumbladene og hvitløkfeddet. Del parmesanen i mindre biter og ha i. Kjør knivene til alt er smulete. Spe med olivenoljen og smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Vend pestoen inn sammen med pastaen.

Skjær bagetten i tynne skiver og fordel 3 ss olivenolje på begge sider av skivene. Varm en grillpanne til den er skikkelig varm og legg i bagettskivene. Stek dem på begge sider til de blir brunstripete. Legg dem over på en bakesrist. Del hvitløkfeddet i to på langs og gni skjæreflaten på én side av hver bagettskive.

Skjær tomatene i små terninger. Hakk opp basilikumbladene og bland med tomatene, de to siste spiseskjeene med olivenolje, balsamicoeddik, salt og pepper.

Fordel tomatsalaten på bagettskivene.

Italiensk snaddermat!

Kos deg!

 

Tidligere har jeg skrevet om DanmarkFrankrike og Spania. I ukene som kommer, vil det komme flere mat- og ferietips, så følg med!

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Novasol. 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon