Jeg skal definitivt ikke påstå at jeg har funnet opp denne snacksen selv. Til det har jeg sett for mange instagrambilder av det samme i løpet av dette året. Og, det er jo en grunn til at dette har tatt av som en aldri så liten farsott i det siste – det er skikkelig godt!

Veldig enkelt er det også! Du tar rett og slett en boks med hermetiske kikerter, blander dem med olivenolje og krydder, fordeler dem utover et stekebrett og steker dem til de blir sprø. Skikkelig digg!

Sprøstekte kikerter

snacks til 2 stykker

1 boks hermetiske kikerter – 310 g
2 ss olivenolje
½ ts flaksalt
¼ spisskummen
¼ paprikapulver
¼ garam masala
noen tørkede chiliflak

Sett stekeovnen på 200 grader og kle et stekebrett med bakepapir.

Hell kikertene over i et dørslag og skyll dem i kaldt vann. Tørk dem godt med kjøkkenpapir. Jeg bruker å gni dem såpass hardt at det tynne ytterste laget løsner og ramler av før jeg har dem over i en bolle og blander dem med oljen og krydderet. Fordel dem så utover stekebrettet.

Stek kikerterene i ca. 25 minutter. Rist på stekebrettet en gang eller to sånn at kikertene blir godt stekt rundt det hele. Følg med på kikertene de siste minuttene sånn at kikertene ikke blir brent.

Kos deg!

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *