Fylte tomater med parmesan og paprika
Det er noe herlig, nostalgisk 80-talls med fylte tomater! Er du ikke enig i det? Her har jeg fylt dem med massevis av gode smaker fra paprika, løk, hvitløk, oliven og parmesan! Nam! Og da funker de skikkelig godt i 2021 også!
De er supre å spise alene eller som tilbehør til for eksempel god GRILLMAT!
Ingredienser
6 store tomat(er)
1 rød paprika
1 gul paprika
1 løk
2 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
1 ts salt
nykvernet pepper
1 ss kapers
10 svarte, steinfrie oliven
10 greiner persille
50 g parmesan
20 g pinjekjerner
Slik gjør du
Sett stekeovnen på 180 grader varmluft.
Skjær et stort hull i tomatene rundt stilkfestet på tomatene og skrap ut innholdet. Det tørre fruktkjøttet fra tomatene kutter du i småbiter og legger til side. Frøene og det som er veldig vått, bruker ikke jeg i disse fylte tomatene.
Skjær paprikaene i småbiter og hakk opp løken og hvitløken. Ha alt i en stekepanne sammen med olivenoljen, salt og pepper og la det surre på medium varme i noen minutter, til løken har blitt blank og myk.
Hakk opp kapersen, olivenene og persillen og ha i. La det surre med i 2 minutter. Riv parmesanen og rør inn. Ta det av varmen. Smak til for å kjenne om det er passe krydret.
Plasser tomatene i en liten langpanne. Det beste er om formen er cirka like stor som tomatene er til sammen, sånn at de står stødig og fint.
Fordel fyllet i tomatene og dryss pinjekjernene over til slutt. Stek tomatene i 20-25 minutter, til det bobler fint og du kan se at tomatene er myke og ferdigstekte.