Ut i fra været rett utenfor her hvor jeg sitter nå, skulle man jammen ikke tro det er midt i oktober! Det er 20 grader og sola skinner! Jeg vet at det ikke er sånn alle steder i landet, så mange av dere har nok litt mer normaltemperatur enn vi har her akkurat nå.

Men, det meldes om litt mer normalt høstvær utover denne uken, så da blir det normal høstmat i ukemenyen også.

Håper du finner mye du liker i ukemenyen! Ønsker deg en strålende fin uke og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 15. oktober – Tomatsuppe med brødkrutonger og pesto

Har du litt tørt brød liggende fra helgen, er det supert å bruke for å lage brødkrutonger som du kan servere til tomatsuppen. Og, har du noen grønnsaker som begynner å bli litt slappe i fisken liggende i kjøleskapet, kan du ta dem med i denne tomatsuppen.

 

Tirsdag 16. oktober – Gryte med sei og safran

En av de billigste fiskene å få kjøpt i butikken spleiset med et av de dyreste krydderne som er å oppdrive! Men mengden safran er så liten at den vil ikke gjøre store innhugg i privatøkonomien allikevel. Du kan dessuten bruke gurkemeie istedenfor hvis du heller vil. Godt blir det samme hva.

 

Onsdag 17. oktober – Kyllinggryte med potet og bacon

Mmmm. Denne kyllinggryten vet jeg mange av dere har en en kjær og trofast hverdagsmiddag.

 

Torsdag 18. oktober – Koteletter med saus og grønnsaker

En god gammel klassiker her! Saftige svinekoteletter med brun saus, grønnsaker og kokte poteter til. God middag!

 

Fredag 19. oktober – Poke (sponset link)

Da vi akkurat var i Los Angeles spiste jeg poke mange ganger! Elsker det faktum at det selges som fast food mange steder – og med veldig bra kvalitet. De stedene jeg prøvde hadde flest alternativer med rå tunfisk og noen med laks. Ettersom vi ikke har så veldig stor tilgang på tunfisk her til lands, bruker jeg laks her hjemme.

Dette er supergod mat som også er riktig så kjapp å lage! (Hvis du ikke lager de sprøstekte løkringene som jeg har med – men som definitivt ikke trengs å være med for å lage et godt måltid.)

 

Lørdag 20. oktober – Arvekyllingen med en vri

En av de store slagernes her på bloggen!

 

Søndag 21. oktober – Fårikål

God gammeldags fårikål er bestandig en slager å servere og nå er det jo virkelig tiden for det også. Så det er bare å fylle opp kjelen! Lag gjerne dobbel porsjon, så har du til i morgen også.

 

Ukens kake – Sjokoladeformkake med sjokoladeglasur

Sjokolade på sjokolade bruker i grunn bestandig å bli riktig så godt mottatt! Jeg elsker formkaker!

 

Ukens gjærbakst – Focaccia med tørket frukt

Dette er en supergod focacciavariant. Den er helt annerledes enn den tradisjonelle, men har du noen gang vært i Italia, har du sikkert også sett at de selger søte focacciavarianter der. Denne passer perfekt til en ostekveld, for eksempel.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *