Ukemeny for uke 18
Det er jammen ikke enkelt å lage en ukemeny som passer i forhold til været samme hvor du bor i Norge. Nå den siste uka har vi jo hatt det sommerværet her på Østlandet, mens det definitivt ikke har vært slik over hele landet. Jeg håper du finner inspirasjon og lyst til å prøve deg på noen av mattipsene samme hvilket vær det er der du er.
Som vanlig får du en variert middagsuke dersom du følger Fru Timians middagsplaner. Jeg ønsker deg en riktig god uke, og husk: Nyt livet og nyt maten!
Mandag 28. april – Stekt ørret med chorizo og grønnsaker
«Mamma; dette må vi ha til middag minst én gang i uka!» har husets 10-åring bestemt. Så det så!
Tirsdag 29. april – Entrecôte med couscous og bønner
Dette er en deilig og kjapp middag, perfekt når du har lyst på litt snadder.
Onsdag 30. april – Kjapp fiskesuppe
Jeg er veldig svak for suppe. I Trøndelag sier vi at du skal spise suppe til svetten drypper fra panna.
Torsdag 1. mai – Skinkebiff med spekeskinke og gode poteter
Dette er snerten middag på kort tid, og det er etter min mening helt perfekt. På et vis er dette en typisk helgerett, snasen og lekker som den er. På den andre siden er jeg støtt og stadig klar for snasen mat både på mandager og onsdager, og har derfor erklært dette til middag som passer like bra til alle ukens dager. Flotte greier.
Fredag 2. mai – Kyllingruller med bacon og soltørkede tomater
La meg komme med smakskonklusjonen med én gang: Disse kyllingrullene er skikkelig god snaddermat! Små og søte å se til, og pakket fulle av gode smaker.
Lørdag 3. mai – Pastasalat med spekeskinke
Dette er etter min mening, skikkelig snaddermat! Elsker mat som dette!
Søndag 4. mai – Helstekt kylling med rotgrønnsaker
Dette er familiemiddagen med stor F. Så gode smaker, så lettvint å lage og så takknemlig å servere. Varier rotgrønnsakene ut fra hva du har lyst på.
Ukas dessert – Hjemmelagd kanelis (som du kan lage uten ismaskin)
Kanelen i denne isen gjør rett og slett underverker på den ferdige smaken. Prøv den og kjenn selv!
Ukas gjærbakst – Focaccia med tynne potetskiver
Focaccia må være noe av det enkleste brødet som er mulig å bake, tror jeg. Lite jobb, lite oppvask i etterkant og massevis av god smak! Da er vi fornøyde!
En riktig god uke til deg!