Ukemeny for uke 6

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 6

Hel folkens! Straks er vi klare for en nye uke igjen! Det er helt utrolig hvor fort disse ukene går. Jeg synes det er mandag og fredag hele tiden. Det må bety at livet er bra, tenker jeg!

Denne uken skal jeg til London i to dager for å lære med om te og å drikke engelsk afternoon tea sammen med Stephen Twining, som er 10. generasjon i den berømte tefamilien. Det gleder jeg meg veldig til! Jeg kommer til å legge ut flere blogginnlegg fra turen i etterkant, men vil du følge meg underveis, kan du følge meg på både Snapchat – der heter jeg frutimian – og på Instagram.

Hver uke ser jeg at det er fler og fler som er inne og leser ukemenyene mine, og det setter jeg utrolig pris på! Jeg håper du også finner det noen favoritter som du har lyst til å lage denne uken. Her skal det være litt for enhver smak.

En riktig god uke til deg! Og husk; Nyt livet og nyt maten!

Ukemeny for uke 6

 

Mandag 8. februar – Fiskepai med potetmostopping

Jeg innleder uken med en engelsk touch over fiskegratengen. Dette er en veldig god versjon, som også er ganske så enkel å lage. I oppskriften bruker jeg litt hvitvin. Det går helt fint å bruke en skvett eplejuice istedenfor.

Ukemeny for uke 6

 

Tirsdag 9. februar – Den beste kylling- og baconsandwichen

Innimellom er det deilig med en skikkelig saftig sandwich til middag også! Denne varianten med både kylling, bacon og en herlig wasabimajones, er kjempegod!

Ukemeny for uke 6

 

Onsdag 10. februar – Pasta med karbonadedeig og brokkoli

Her har jeg lagd en skikkelig kjapp og supergod hverdagsmiddag med karbonadedeig, pastaskruer, seterrømme og brokkoli. Nam!

Ukemeny for uke 6

 

Torsdag 11. februar – Rosa fisk til hele familien!

Laks og ørret er helt klart de fiskeslagene vi spiser mest av her hjemme. Alle i familien spiser av hjertens lyst når de rosa bitene kommer på bordet. Og da blir mor glad.

ørret, bacon og sprøstekte potetskiver

 

Fredag 12. februar – Kyllingsalat

Denne oppskriften er like poppis nå som da jeg la ut oppskriften for første gang!

Ukemeny for uke 6

 

Lørdag 13. februar – Falafel med pitabrød

Midtøstens ultimate fast food er falafel. På annenhvert gatehjørne får du kjøpt disse små friterte vegetariske bollene lagd av kikerter og godt krydder. Populariteten til falafelen går på tvers av alle konflikter i Midtøsten og regnes som nasjonalrett i både Syria, Libanon og Israel. Til falafelen er det vanlig å servere hummus. I denne versjonen har jeg bare lagd en frisk tomatsaus som jeg serverer til falaflene.

Her finner du oppskrift på hummus!

Ukemeny for uke 6

 

Søndag 14. februar – Løksuppe med lettsaltet svineknoke

Vi går for skikkelig norsk husmannskost denne søndagen. Du må starte forberedelsene til suppa dagen før den skal spises, og du må beregne ca. 3 timer koketid for suppen. Men mesteparten av den tida greier suppa seg helt alene, uten ditt nærvær.

Og så blir du garantert særdeles fornøyd når du kan sette den ferdige middagen på bordet!

Ukemeny for uke 6

 

Ukens kake – Mørk sjokoladekake med rødvin

Denne sjokoladekaken har jeg bakt mange, mange ganger, og den blir akkurat like vellykket hver gang.

Ukemeny for uke 6

 

Ukens deilige gjærbakst – Blomsterbrød

Jeg blir glad bare av å lese navnet på disse brødene! Blomsterbrød! Hvilket herlig navn! Og så fint som det er å legge helt på bordet også, så kan alle rive av de rundstykkene de ønsker.

Ukemeny for uke 6

En riktig så god uke til deg!

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon