Nå går vi inn i en skikkelig innspurtsuke! Sånn er det iallfall for oss som har unger på skolen. Alt slutter denne uken og det er avslutninger flere kvelder. Her er det bare å ta sats å la det stå til!

Vi får ta en enkel sats med maten også. Jeg satser på gode og lettvinte middager på ukedagene og litt ekstra snadder til helgen. Jeg håper du liker det du ser!

En riktig så god uke til deg! Og husk: Nyt livet og nyt maten!

ukemeny fra Fru Timians matblogg for uke 24 2016

Mandag 13. juni – Lettvint pastasalat med erter, oliven og fetaost

Pastasalater i alle mulige varianter er slageren som definitivt aldri går av moten. Så utrolig takknemlig å jobbe med – du kan tilsette nesten hva du vil av smaker, og det blir godt – og så deilig lettvint. Pasta i ulike fasonger og størrelser har jeg dessuten bestandig et rikholdig lager av, noe som gjør veien til middag befriende kort.

pastasalat-med-oliven-og-fetaost

 

Tirsdag 14. juni – Rosa fisk til middag

Bacon og ørret er en skikkelig god kombinasjon! Dette er en skikkelig familiefavoritt!

ørretfileter-surret-i-bacon-med-sprøstekt-potetskiver-rosenkål-og-aspargesbønner

 

Onsdag 15. juni – Spagetti bolognese

Etter min mening er spagetti bolognese er en supergod hverdagsmiddag som er kjapp å lage. For å høyne sunnhetsfaktoren litt, lurer jeg inn både løk, hvitløk og gulrot. Du kan gjerne også bruke fullkornspasta.

spagetti bolognese 2

 

Torsdag 16. juni – Thailandsk fiskesuppe

Denne suppen tenker jeg på som en ypperlig hverdagssuppe. Det betyr at du virkelig ikke må følge oppskriften til punkt og prikke. Følg den gjerne helt slavisk, men vit at du kan lage den selv om du ikke har alle ingrediensene tilgjengelig. Da kan du bruke den som en inspirasjon!

thailandsk-fiskesuppe

 

Fredag 17. juni – Kyllingsalat med honningristede valnøtter

Denne kyllingsalaten med blåmuggost og honningristede valnøtter er som skapt for en aften med skravling og godt selskap. Den er skapt for lyse sommerkvelder også!

kyllingsalat

 

Lørdag 18. juni – Supergod pai med ost og skinke

Jeg elsker pai! Det tror jeg at jeg har gjort fra den aller første gangen jeg smakte. Aller best smaker den når bunnen er sprø og fyllet saftig.

oppdelt-quiche-2

 

Søndag 19. juni – Fylte svinekoteletter og ertemos

Sjekk ut disse svinekotelettene! Tykke og saftige, fylt med masse snadder! Fyllet, bestående av sprøstekte brødkrutonger og smakfulle urter, gir massevis av god smak til den ferdige retten. Jeg er dessuten særdeles svak for den krønsjen som krutongene bidrar med. Fyllet som du ikke får plass til i kotelettene, serverer du ved siden av.

fylte-svinekoteletter

 

Ukens kake – Stekt ostekake med blåbærsaus

Jeg bare elsker denne kaken, og det er jeg helt garantert sikker på at du kommer til å gjøre også!

stekt-ostekake-med-blabaer-3

 

Ukens gjærbakst – Eltefrie rundstykker med spelt

Har du lyst på gode rundstykker? Passe grove og veldig luftige! Da kan du rett og slett bake disse! Helt uten elting! Bare litt sammenrøring av deigen på kvelden for så å la den stå tildekket på kjøkkenbenken til neste dag. En genial måte å bake på!

det-beste-rundstykket

 

En riktig så god uke til deg!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *