Ukemeny uke 26

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny uke 26

Gode sommerdager, folkens! Det håper jeg du har, samme om du er på jobb eller du har startet sommerferien! Her er det fremdeles mest jobbing en stund til. Men det blir noe eget med disse sommerferieukene selv om det er jobbuker. Ungene skal ikke vekkes på morgenen, noe som betyr at jeg enten kan sove ganske så mye lengre på morgenen – og fremdeles komme på jobb på samme tid som vanlig – eller jeg kan stå opp til vanlig tid og sette i gang arbeidsdagen tilsvarende tidligere.

Vi må spise litt god mat denne uken også! Er du ikke enig i det? Vi satser på at det blir vær til å grille noen dager. Og så blir det både en herlig salat og en knallgod jordbæriskake! Håper du finner noe du liker og som du har lyst til å lage!

Ønsker deg en riktig så god uke! Og husk; Nyt livet og nyt maten!

PS! Husk å følge meg på SnapChat (frutimian) eller Instagram Stories (Fru Timian)!

 

Mandag 26. juni – Løpstikkesuppe

Start uken din med denne herlige potet- og løpstikkesuppen! Løpstikke sies å være et afrodisiakum – et kjærlighetsmiddel – og kalles derfor også kjærlighetsurt. Du får prøve deg på en porsjon og se hva som skjer!

 

Tirsdag 27. juni – Salat nicoise

Man trenger ikke å reise til Nice for å spise denne herlige salaten! Vi kan jo smelle sammen alt vi trenger hjemme på kjøkkenet! Lukker vi øynene mens vi spiser den da, kan vi jo lett tro at vi befinner oss på et helt annet sted.

 

Onsdag 28. juni – Smørfylt kyllingfilet med rotgrønnsaker

Jeg blir virkelig aldri lei av mat som dette! Så enkelt å lage og så fantastisk godt å spise!

 

Torsdag 29. juni – Grillet ørret med nypoteter og dillsaus

Kan du tenke deg en herligere sommerfølelse enn nygrillet ørret og nypoteter? Å hvilken lykke, sier nå jeg!

 

Fredag 30. juni – Familiepizza i langpanne med tomatsaus og chorizo

Hjemmelaget pizza er og blir en favoritt! Her er en variant med god tomatsaus og chorizopølse på toppen!

 

Lørdag 1. juli – Quinoasalat med grillede biffskiver og grønnsaker

Dette er rett og slett en herlig middag! Quinoa, grillede grønnsaker og mør biff i skjønn forening!

Quinoa er små frø som vokser i Sør-Amerika, og som har blitt spist i mange tusen år. Fler og fler vanlige dagligvarer får nå inn quinoa i sitt vanlige sortiment, så spør etter det dersom du ikke finner det i hyllene. Du kan også bruke ris eller byggris istedenfor.

 

Søndag 2. juli – Knallgode falafler som ikke smuler

Jeg ELSKER disse falaflene! Jeg blir rett og slett lykkelig når jeg spiser dette til middag. Og det er jeg riktig så sikker på at resten av familien min blir også. De spiser og smiler og koser seg noe veldig, iallfall.

Husk at du må legge kikertene i bløt dagen før du skal lage kikertbollene!

 

Ukens kake – Jordbæriskake

Jipp! Nå har endelig de norske jordbærene kommet i butikken! Det er akkurat like mye stas hvert eneste år når de søte, norske bærene kommer! Riktignok har de utenlandske blitt veldig mye bedre de siste årene, men det er ingenting som slår de helt kortreiste bærene. Jeg synes det er suprestas å stoppe å kjøpe jordbær hos de lokale selgerne langs veiene.

Bruk veldig gjerne noen av jordbærene i denne knallgode jordbæriskaken!

 

Ukens duftende gjærbakst – Hamburgerbrød

Med disse hamburgerbrødene er du klar for herlige grillmåltider!

En riktig god uke til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon