Ukemeny for uke 29
Feriemoduset ligger lavt over hele landet og alt går på et litt lavere gir, selv om man jobber, føles det som. Det ligger en høy grad av sommer- og feriemodus over middagsforslagene for denne uka også. Grilling, lette salater, friske og frodige farger! Elsker mat som dette.
Jeg håper du har gode sommeruker, samme om du jobber eller ferierer, og huks: Nyt maten og nyt livet!
Mandag 14. juli – Pastasalat med auberginer og pinjekjerner
Pastasalat i en eller annen variant er bestandig helt perfekt når du har lyst på noe godt til middag som ikke skal ta alt for lang tid å lage. I denne varianten bruker jeg tomater og auberginer, og rosiner av alle ting. Blir kjempegodt!
Tirsdag 15. juli – Saftige grillspyd med laks og torsk
Er du glad i fisk, kommer du til å elske disse fiskespydene. De er superkjappe å lage og rett og slett veldig gode. Jeg er særdeles svak for grllspyd i alle mulige varianter, nettopp fordi de er så kjappe både å lage og å grille. Og med kort grilltid, passer det også bra å lage på travle hverdager.
Onsdag 16. juli – Kyllinggryte med nypoteter og asparges
Jeg elsker den irrgrønne fargen fra asparges og brokkoli! De lyser av liv og god smak.
Torsdag 17. juli – Saftig laks på grillen
Dette er intet mindre enn utrolig god mat! Ultrasaftig, nærmest sprellende fersk laks grillet sammen med mengder av timian (!) servert sammen med en syrlig og sprø råkostsalat bestående av epler og blomkål!
Fredag 18. juli – Baconsurredt kylling og lun salat med bønner og mais
Den salte smaken fra baconet passer utrolig godt sammen med det delikate kyllingkjøttet. Her lager jeg små munnfuller av kombinasjonen. I tillegg serverer jeg en supergod salat bestående av bønner og mais. Den passer forøvrig som tilbehør til veldig mye ulik mat.
Når du klikker på linken uver, kommer du til saken om bønnesalaten. Lengst ned i den saken finner du linken til de baconsurrede kyllingfiletene, så klikk deg bare videre.
Jeg bruker gjerne en lørdagskveld i juli til å spise hjemmelagd calzone! Er du klar?
Søndag 20. juli – Skinkekebabs
Deilige kjøttspyd marinert med chili og persille!
Ukens dessert – Jordbær- og bringebærkake med creme fraichefyll
Denne er som skapt for å bruke sommerens solmodne bær på! Er kjempegod!
Ukens gjærbakst – Søte boller med salt skorpe
Har du lyst på litt andre boller?
Disse er ikke helt som de du baker til vanlig. Iallfall ikke som de jeg vanligvis baker. For, før jeg steker disse, dypper jeg dem nemlig i natronvann med salt i. Spesielt, tenker du? Ja, det føles litt spesielt ut å blande ut en hel pakke natron med vann og salt, men resultatet blir riktig så forlystende. Saltkringler, eller pretzels, lages også på denne måten.
God uke til deg!