Ukemeny uke 47

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny uke 47

Det er virkelig nesten ikke til å tro, men søndagen i denne uken er første søndag i advent! Herlighet! Snart jul betyr at bloggen blir litt endret. Gode, gamle julesaker finnes fram sånn at du finner dem på forsiden av bloggen. Jeg ser på besøksstatistikken at noen av dere allerede har startet litt med juleplanleggingen. Det blir ikke bare jul på bloggen, altså. Ikke ennå, iallfall. Vi må jo spise litt vanlig mat også.

Det er ikke mye jul over middagsforslagene for den kommende uka. Her prøver jeg å sette litt farge på novemberettermiddagene, som jo ikke byr på særlig mye farge i seg selv. Jeg håper du finner mange middagsretter du har lyst til å lage denne uken!

Ønsker deg en riktig god uke! Og husk; Nyt livet og nyt maten!

Vil du følge med hva som skjer behind the scenes, så følg meg på Snaphat! Du finner meg som frutimian eller du kan scanne inn dette bildet.

snapcode-frutimian

 

Mandag 21. november – Laks med mango- og tomatsalat

Den søte mangoen er en god partner til løk og tomat i en salat. Og den salaten passer særdeles godt til et stykke stekt laks!

laks-og-salsa

 

Tirsdag 22. november – Kjøttdeiggryte

Med en pakke kjøttdeig i hus er du aldri langt unna en god hverdagsmiddag. Her blander jeg inn både gulrot og bønner og får en gryterett som hele familien liker. Ikke bruker jeg lengre tid enn om jeg hadde kjøpt en pose med gryterett heller.

gryterett-med-gulrot-og-bonner-focalcropped

 

Onsdag 23. november – Saftig panert kylling

Selve bildet er absolutt ikke av det beste, men maten, den kan du være sikker på at smaker skikkelig godt! Dette blir skikkelig saftig og god kylling med poteter og tomater til.

panerte-kyllingbryst-ny

 

Torsdag 24. november – Tomatsuppe med ostelokk

Hjemmelagd tomatsuppe er, etter min smak, skikkelig godt og en helt perfekt hverdagsmiddag. Billig er den også. Og det kan jo være kjekt fra tid til annen.

hjemmelagd-tomatsuppe

 

Fredag 25. november – Varm blomkålsalat med chorizo og bønner

Dette er skikkelig snacksemat! Jeg elsker kombinasjonen hvitløk, chili og chorizo! Den funker i veldig mange sammenhenger. Jeg er veldig glad i skikkelig sterk chorizo, men hvor sterk pølse du vil bruke, og hvor mye chili du vil ha i, kan du jo bestemme ut fra egen og gjestenes smak.

blomkal-med-chorizo-og-bonner

 

Lørdag 26. november – Gumbo – Louisianas beste gryte

Gumbo er vanlig helgemiddag i sørstatene, og hver familie har sine forskjellige oppskrifter på gumbo med både skalldyr, kylling og ordentlig spicy pølser.

Her er min venninnes versjon med reker og krabbe.

gumbo-2

 

Søndag 27. november – Torsk med poteter og grønnsaker

Dette er egentlig litt luksusmat som passer like godt på hvilken som helst dag i uken.

torsk-med-potetsalat-31

 

Ukens kake – Oreo-ostekake

Det er bestandig poppis å servere ostekake med Oreokjeks i. Her bruker jeg Oreokjeks i både bunnen og i selve ostetoppingen.

oreo-ostekake-2

 

Ukens gjærbakst – Berits hvitløksbrød

Med denne oppskriften kan du lage akkurat så smakfull og luftig gjærbakst som du drømmer om. Dette brødet er rett og slett knallgodt!

hvitlokssnurrer

 

En riktig god uke til deg!

 

 

 

 

 

5 kommentarer til “Ukemeny uke 47”

  1. Hei Marit.
    Det er så koselig og følge deg,både på bloggen og på snapchat. De hønene er bare søte. De ser ut til og trives. Du ser ut som en energibombe. Blir såååååå inspirert av deg. Jeg er veldig aktiv selv,så da er det ekstra gøy og følge deg. Ha en fin uke Marit.
    Det blir kjøttdeig gryte ala Marit til uken.☺ha en fin Novemberuke du også.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon