Ukemeny for uke 48
Allerede siste uka i november og på søndag er det første søndag i advent! Tenk på det! Dette året fyker virkelig avsted i en avsindig fart! Her gjelder det å holde seg fast og la seg flyte med. Så mye spennende har skjedd dette året. Det får jeg skrive mer om når jeg oppsummerer året – og det er det heldigvis godt over 1 måned igjen
Vi får satse på å spise litt god mat denne uka også, synes du ikke det? Gode middager, bådex på de travle hverdagene og til helga når tiden er litt mer romslig. Jeg håper du finner mye mat her som du også har lyst til å lage.
Ønsker deg en riktig god uke! Og husk; Nyt livet og nyt maten!
Mandag 24. november – Pytt i panne med posjert egg
Har du grønnsaksrester fra lørdags- og søndagsmiddagen, er de helt perfekte å ha i denne pannen. Det er rett og slett mye godt nytt liv i en pytt i panne!
Tirsdag 25. november – Wok med risnudler og svinefilet
Jeg er så barnslig at jeg synes det er veldig moro å spise med pinner. Det er noe med denne slurpingen som må til for å få i seg hele måltidet, som jeg er særdeles barnslig begeistret for.
Onsdag 26. november – Risotto med laks og blomkål
Jeg simpelthen elsker mat som dette! Det er superenkelt å lage. Består av noen få, gode råvarer som er lett tilgjengelig. Og, det smaker akkurat like godt som det ser ut.
Torsdag 27. november – Wraps med kyllng og bønner
Her koker jeg kyllingfiletene i lettsaltet vann for å få et saftigst mulig resultat. Disse wrapsene er perfekte både å spise til middag og å pakke med i matboksen!
Fredag 28. november – Brennende kjærlighet
80-talls klassikeren i en litt ny versjon!
Lørdag 29. november – Sprø vårruller med kylling og grønnsaker
Hele familien sitter med et stort smil om munnen når det står vårruller på menyen. Det er SÅ utrolig godt!
Søndag 30. november – Fiskesuppe med både blåskjell, laks og torsk
Jeg har bestandig hatt en stor forkjærlighet til supper. Glohete, duftende supper som jeg kan slurpe i meg mens svetten pipler fram i panna. Det skjer uten unntak. For skal jeg greie å få i meg suppa på en noenlunde anstendig måte, må jeg nødvendigvis holde fjeset over denne dampende suppebollen.
Ukens kake – Supergod marengskake med karamellsaus
Kaken er en versjon av den franske desserten ”ile flottante” som betyr flytende øyer. Det er små luftige snøballer av marengs som flyter rundt på vaniljesaus. Her har snøballene blitt erstattet av én kake og karamellsausen har tatt vaniljesausens plass.
Ukens saftige gjærbakst – Adventskrans
Det er første søndag i advent og adventskransen må på bordet!
Håper du får en superduper uke!