Vel overstått 17. mai-feiring til dere alle! Håper dere har hatt en strålende fin dag!

Selv om uken startet med fri og fest, må vi vel tilbake til hverdagen og ukemenyen igjen også. Jeg håper du finner deg noen favoritter i denne uken også!

En riktig god uke til deg! Og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Onsdag 18. mai – Wraps med egg og røykelaks

Jeg går for en riktig så radig middag denne onsdagen. Kanskje har du allerede noen rester av røykelaks fra 17. mai-frokosten liggende. Og da er dette en eminent måte å bruke den opp på.

wrap-med-egg-og-rokt-laks1

 

Torsdag 19. mai – Pasta med pesto og to sorter pølse

Her er en gjenganger i familien vår. Basen er den samme: pasta med pesto. Så varierer både pestoen og tilbehøret ut fra humør, vær og hva jeg har tilgjengelig.

pasta-med-pesto-og-pølser-1

 

Fredag 20. mai – Falafel i pita

Midtøstens ultimate fast food er falafel. På annen hvert gatehjørne får du kjøpt disse små friterte vegetariske bollene lagd av kikerter og godt krydder.

falafel i pita

 

Lørdag 21. mai – Ostefylte laksefileter og ratatouille

Dette er en god, gammel klassiker i familien – laksefileter fylt med kremost, servert med ratatouille. Ratatouille er en klassisk fransk tomatsaus lagd av et utvalg gode grønnsaker og tomater.

ostefylt-laksefilet-med-ratatouille-31

 

Søndag 22. mai – Kyllingsnitsel med salviesmør

Dette er god mat, folkens! Saftige, panerte kyllingfileter med massevis av salvie sammen med sprøstekte potetbåter! Det er så godt! Når du ser bildet, tenker du kanskje at dette er kompiserte saker, men det er det ikke.

kyllingsnitsel

 

Ukens kake – Stekte ostekakemuffins med bringebær

Til bringebærsausen kan du gjerne bruke frosne bringebær som du kjøper i poser i butikken. Tin dem før du setter igang.

Jeg tror disse herlige muffinsene har store sjanser for å havne høyt opp på favorittlisten din!

stekte ostekakemuffins

 

Ukens gjærbakst – Blomsterbrød

Jeg blir glad bare av å lese navnet på disse brødene! Blomsterbrød! Hvilket herlig navn! Og så fint som det er å legge helt på bordet også, så kan alle rive av de rundstykkene de ønsker.

rundstykker stekt i rundform

 

God uke til deg!

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *