Ukemeny for uke 26
Sommerferie! Eller rettere sagt; ungene har startet sommerferie. Selv har jeg planer om å holde på litt til før jeg lar feriepulsen sige helt innover meg. Men, det blir litt feriefølelse på meg også så lenge som alle de vanlige rutinene er fraværende.
Om det er ferie eller jobbing må vi ha god mat å kose oss med. Det tenker jeg er skikkelig viktig! Så her kommer mine forslag til middager du kan lage den kommende uken. Litt bakst har jeg, som vanlig, tatt med også.
Håper du finner mye som du blir fristet av og har lyst til å prøve ut! Ønsker deg en strålende fin uke, og husk: Nyt livet og nyt maten!
Mandag 25. juni – Saftig laks på grillen
Dette er intet mindre enn utrolig god mat! Ultrasaftig, nærmest sprellende fersk laks grillet sammen med mengder av timian servert sammen med en syrlig og sprø råkostsalat bestående av epler og blomkål!
Tirsdag 26. juni – Vegetarkaker med squash og ost
Disse vegetarkakene er skikkelig gode, og de er også fine å fryse ned, så lag gjerne en stor porsjon når du er igang.
Onsdag 27. juni – Tortellini med chili og brokkoli
Sjekk ut Åse og Leas favoritt!
Torsdag 28. juni – Brokkolisuppe med brødkrutonger
Hjemmelagd suppe er bestandig en kjærkommen middag hjemme hos oss! Hvordan er det hos dere? Er dere suppeelskere?
Fredag 29. juni – Kyllingsalat med chorizo og byggris
Jeg bare elsker dressingen som jeg lager til denne salaten! Ja, jeg lager veldig gjerne dobbel porsjon av den og lar den stå i kjøleskapet noen dager, til det kommer en gyllen mulighet til å bruke den i en annen rett også. Det vil si, jeg kan gjerne bare blande den inn med nykokt pasta og revet parmesan! Herlig!
Her bruker jeg den altså på sommerens deilige kyllingsalat. Massevis av gode smaker sammen. Og spør du meg, så ser den skikkelig lekker ut også.
Planlegger du tur til Spania i løpet av sommeren eller blir det kanskje bare med drømmen? Da kan du iallfall drømme deg bort med en herlig paella!
Søndag 1. juli – Fylte svinekoteletter med supergod ertemos
Sjekk ut disse svinekotelettene! Tykke og saftige, fylt med masse snadder! Herlig!
Jeg elsker denne kaken! Der smaker smashing, ser utrolig lekker ut og den er perfekt å lage klar i god tid før man eventuelt skal ha et selskap. Husk bare å ta den ut av fryseren i god tid før servering!
Ukens gjærbakst – Vaniljeboller med bringebær
Hvem kan motstå en vaniljebolle full av bringebær? Ikke jeg i hvert fall! Det tror jeg ikke du kan heller om du baker dem 😉
God uke til deg!