Her kommer noen deilige matforslag for påskeuken! Noen av dere er nok sikkert på fjellet, mens andre kanskje benytter påsken til å åpne hytten ved sjøen. Og så er det noen som jobber seg gjennom, iallfall de første dagene nå i påskeuken. Forhåpentligvis vil det være litt for enhver smak i denne ukemenyen.

Husk å sjekk ut de andre påskeoppskriftene som ligger ute på bloggen også. Du finner dem alle på forsiden nå.

En riktig god påskeuke til deg! Og husk; Nyt livet og nyt maten!

Ukemeny for påskeuken

 

Mandag 21. mars – Saftig laks innbakt i butterdeig

Det blir straks litt ekstra feststemning over laksefiletene når de blir pakket pent inn i butterdeig sammen med andre gode smaker. Her kjører jeg på med litt asiatiske smaker, østerssaus, chilipaste og fiskesaus. Har du ikke det tilgjengelig, gir du bare fiskesykkene et ekstra dryss med salt og noen omganger med pepperkverna, samt en spiseskje eller to med creme fraiche.

Ukemeny for påskeuken

 

Tirsdag 22. mars – Kyllingsalat med linser og egg

Jeg har fått skikkelig dilla på kokt, opprevet kyllingkjøtt – litt sånn pulled feeling. Det er kjempekjekt å bruke til veldig mange ulike middager. Og den passer veldig godt i denne salaten med linser og egg.

Ukemeny for påskeuken

 

Onsdag 23. mars – Tomat- og paprikasuppe med brødkrutonger

Har du smakt kombinasjonen tomat og paprika i suppe noen gang? Å, det må du prøve! Det er kjempegodt!

Ukemeny for påskeuken

 

 

Skjærtorsdag – Urtefylt lammelår med ovnsbakte poteter og brun saus

Fyll opp lammelåret med massevis av gode urter og hvitløk, og bruk stekesjyen til å lage en kjempegod saus som du kan servere til.

Ukemeny for påskeuken

 

Langfredag – Langstekt hvitløkkylling

Dette er en genial måte å steke kyllingen på. Her ligger kyllingbitene og godgjør seg i langpanna sammen med grønnsaker, massevis av hvitløk og hvitvin ganske så lenge. Og fordi vi bruker lav varme og legger aluminiumsfolie over panna, vil de gode smakene trekke seg inn i kyllingen og gjøre den ekstra saftig.

Ukemeny for påskeuken

 

Påskeaften – Pai med reker og ørret

Pai er kjekt å lage hvis du skal ha selskap, fordi du enkelt og greit kan gjøre den ferdig lenge før gjestene kommer, og så bare lunke den opp igjen til servering. Eller du kan forsteke bunnen og ha fyllet klart, for så å sette paien i stekeovnen en stund før gjestene ringer på døra.

Ukemeny for påskeuken

 

Første påskedag – Lammeskank med ovnsbakte grønnsaker

Lammeskanker kokt så lenge at kjøttet så vidt greier å holde seg fast til beina, smakssatt av drøssevis av hvitløkfedd! Se, det er maten jeg elsker å spise!

Ukemeny for påskeuken

 

Årets påskekake er gul og skikkelig god!

Det er en god grunn til at denne oppskriften er én av de mest leste oppskriftene på bloggen. Den er veldig grei å lage, og utrolig god å spise. Sånt blir garantert poppis!

Ukemeny for påskeuken

 

Påskegjærbakst – Briocheloff

Har du lyst til å bake en dag i påsken, kan du gjerne prøve deg på denne loffen. Den er pakket full av egg og smør, og resultatet blir fantastisk godt og luftig.

Merk deg at du må starte med deigen dagen før du tenker å bake ut og steke loffene.

Ukemeny for påskeuken

En riktig god uke til deg!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *