Ukemeny for påskeuken
Her kommer noen deilige matforslag for påskeuken! Noen av dere er nok sikkert på fjellet, mens andre kanskje benytter påsken til å åpne hytten ved sjøen. Og så er det noen som jobber seg gjennom, iallfall de første dagene nå i påskeuken. Forhåpentligvis vil det være litt for enhver smak i denne ukemenyen.
Husk å sjekk ut de andre påskeoppskriftene som ligger ute på bloggen også. Du finner dem alle på forsiden nå.
En riktig god påskeuke til deg! Og husk; Nyt livet og nyt maten!
Mandag 21. mars – Saftig laks innbakt i butterdeig
Det blir straks litt ekstra feststemning over laksefiletene når de blir pakket pent inn i butterdeig sammen med andre gode smaker. Her kjører jeg på med litt asiatiske smaker, østerssaus, chilipaste og fiskesaus. Har du ikke det tilgjengelig, gir du bare fiskesykkene et ekstra dryss med salt og noen omganger med pepperkverna, samt en spiseskje eller to med creme fraiche.
Tirsdag 22. mars – Kyllingsalat med linser og egg
Jeg har fått skikkelig dilla på kokt, opprevet kyllingkjøtt – litt sånn pulled feeling. Det er kjempekjekt å bruke til veldig mange ulike middager. Og den passer veldig godt i denne salaten med linser og egg.
Onsdag 23. mars – Tomat- og paprikasuppe med brødkrutonger
Har du smakt kombinasjonen tomat og paprika i suppe noen gang? Å, det må du prøve! Det er kjempegodt!
Skjærtorsdag – Urtefylt lammelår med ovnsbakte poteter og brun saus
Fyll opp lammelåret med massevis av gode urter og hvitløk, og bruk stekesjyen til å lage en kjempegod saus som du kan servere til.
Langfredag – Langstekt hvitløkkylling
Dette er en genial måte å steke kyllingen på. Her ligger kyllingbitene og godgjør seg i langpanna sammen med grønnsaker, massevis av hvitløk og hvitvin ganske så lenge. Og fordi vi bruker lav varme og legger aluminiumsfolie over panna, vil de gode smakene trekke seg inn i kyllingen og gjøre den ekstra saftig.
Påskeaften – Pai med reker og ørret
Pai er kjekt å lage hvis du skal ha selskap, fordi du enkelt og greit kan gjøre den ferdig lenge før gjestene kommer, og så bare lunke den opp igjen til servering. Eller du kan forsteke bunnen og ha fyllet klart, for så å sette paien i stekeovnen en stund før gjestene ringer på døra.
Første påskedag – Lammeskank med ovnsbakte grønnsaker
Lammeskanker kokt så lenge at kjøttet så vidt greier å holde seg fast til beina, smakssatt av drøssevis av hvitløkfedd! Se, det er maten jeg elsker å spise!
Årets påskekake er gul og skikkelig god!
Det er en god grunn til at denne oppskriften er én av de mest leste oppskriftene på bloggen. Den er veldig grei å lage, og utrolig god å spise. Sånt blir garantert poppis!
Har du lyst til å bake en dag i påsken, kan du gjerne prøve deg på denne loffen. Den er pakket full av egg og smør, og resultatet blir fantastisk godt og luftig.
Merk deg at du må starte med deigen dagen før du tenker å bake ut og steke loffene.
En riktig god uke til deg!