Ukemeny for uke 27

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 27

Herlighet, det er juli allerede! De kommende ukene vil de fleste av oss være i mer eller mindre feriemodus. Jeg gleder meg til trege morgener og at jeg kan sitte oppe senere på kvelden uten å være helt stuptrøtt neste morgen. Jeg har dessuten vært på biblioteket og bunkret opp. Det tror jeg blir bra!

Ferie eller ikke, mat må vi ha! Og jeg kommer til å legge ut nye oppskrifter gjennom hele sommeren, så det er bare å følge med!

Jeg har en konkurranse i ukemenyen min denne uken! På mandag feirer amerikanerne 4. juli, og jeg har derfor noen oppskrifter denne uken som på ett eller annet vis har noe amerikansk i seg. Noterer du hvilke oppskrifter det er, og sender det på mail til meg: marit@frutimian.no er du med i trekningen av den siste boken min «Fru Timians beste sommermat»!

Jeg håper du får en strålende fin uke, og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 4. juli – Amerikansk hamburger

Jeg bruker vanligvis ikke å ha kjøttmiddager på mandagene her på bloggen, men ettersom det er amerikanernes grunnovsdag i dag, måtte jeg bare ha med en skikkelig saftig, amerikansk hamburger. Vi kan jo feire litt vi også!

amerikansk-hamburger

 

Tirsdag 5. juli – Ostefylte laksefileter med tomatisert grønnsakssaus

Dette er en god, gammel klassiker i familien – laksefileter fylt med kremost, servert med ratatouille.

ostefylt-laksefilet-med-ratatouille-31

 

Onsdag 6. juli – Super supersalat

Forholdene ligger godt til rette for å variere hva som er med i din supersalat fra gang til gang. Ta med det du har lyst på og det som ser mest fristende ut enten i butikken eller i din egen kjøkkenhage.

salat

 

Torsdag 7. juli – Fiskespyd med mange fiskeslag

Træ ulike fiskeslag og annet snadder på spyd og legg dem på grillen!

grillspyd-med-laks-tomat-og-lok

 

Fredag 8. juli – Entrecôte med couscous og chilibønner

Dette er en deilig og kjapp middag, perfekt når du har lyst på litt snadder. Den er en kombinasjon av det ekte amerikanske, med et stort stykke entrecôte og cowboybønner, og det nordafrikanske med couscous. Et ekte fusionmåltid med andre ord!

entrecote-med-bonner-og-couscous

 

Lørdag 9. juli – Fritert kylling med pommes frites

Dette er supersnacksete helgemat, spør du meg! Herlig fritert kylling servert med pommes frites. Deilig!

For å få kyllingen skikkelig mør, marinerer jeg den i melk over natten.

friterte-kyllinglår

 

Søndag 10. juli – Saftige koteletter med bakte potetbåter

Jeg er skikkelig svak for en saftig og godt krydret svinekotelett! For saftig, det må den være. Og det kan innimellom by på problemer når man kjøper de ferdige pakkene i butikken. De har en tendens til å være veldig tynt oppskåret. Da blir de lettere tørre enn når du bruker tykkskårne.

koteletter-med-bakte-potetbater

 

Ukens kake – Ananas- og kokoskake med blåbærglasur

Jeg elsker denne supersaftige og gode kaken!

ananaskake-med-blabaer

 

Ukens gjærbakst – Pretzelboller

Hvis du har lyst å prøve deg på noen gode boller med en vri, er disse morsomme.

pretzelboller-2

 

En riktig så god uke til deg!

 

 

 

Ett kommentar til “Ukemeny for uke 27”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon