Massevis av god mat for den kommende uka! Både pasta, laks, lam, brokkoli, fennikel og rabarbra står på menyen. Håper du finner mye du liker!

En riktig god uke til deg! Og husk: Nyt livet og nyt maten!

Ukemeny for uke 22

 

Mandag 27. mai – Laks og pasta i skønn forening

Tomater, pasta og laks sammen med en ultraenkel ostesaus. Kan det blir bedre?

Ukemeny for uke 22

 

Tirsdag 28. mai –  Brokkolisuppe

Ikke har jeg hjemmekokt kraft liggende klar i fryseren til en hverdagssuppe som dette. Har du det, så bruk det mer enn gjerne. Jeg priser meg lykkelig for at det finnes buljongterninger.

 

Onsdag 29. mai – Kyllingsnitsel med smør og salvie

Det er ikke bestandig så lett å få tak i salvie i butikken, så kommer du over en potte, er det kjekt å kjøpe den med seg hjem og plante den ute nå i sommersesongen. Salvie har en litt parfymert smak og passer veldig godt sammen med både svinekjøtt og kylling. Det er sistnevnte som blir panert med gamle loffbiter og får følge med salviesmør i denne middagen. Knallgodt!

Ukemeny for uke 22

 

Torsdag 30. mai – Pølse i brød med veldig godt tilbehør

Dette må jeg si er et av de aller beste tilbehørene jeg har spist til pølse og brød på durabelig lenge. Her har jeg rett og slett lagd to tilbehør som passer som fot i hose til en god grillpølse eller to. Èn aubergine- og yoghurtsaus og én sennepsmajones med grønn chili.

Ukemeny for uke 22

 

Fredag 31. mai – Kyllingspyd med sitron

Her kommer en gammel god oppskrift med kyllingfileter som jeg marinerer i olje og sitron før de får kjenne grillvarmen.

Ukemeny for uke 22

 

Lørdag 1. juni – Spagetti med fennikel og fersk ost

Her kommer det en deilig vegetarrett med båndspagetti, fennikel og ricotta. Du kan selvfølgelig bruke vanlig spagetti i stedet for båndspagetti og ricottaen kan byttes ut med créme fraîche lett.

Ukemeny for uke 22

 

Søndag – Saftige lammespyd med tzatziki

Dette er skikkelig deilig middag med smak av sol og sommer! Her var det Lea som sto for kokkeleringen!

Ukemeny for uke 22

 

Dessert – Rabarbra med limekrem

Juni er den store rabarbramåneden og det gjelder å bruke opp de stenglene som vokser friskt og freidig før St. Hans. Fra slutten av juni øker innholdet av garvestoffer i rabarbraen og den blir ikke lenger så god.

Ukemeny for uke 22

God uke!

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *