Ukemeny for uke 22
Massevis av god mat for den kommende uka! Både pasta, laks, lam, brokkoli, fennikel og rabarbra står på menyen. Håper du finner mye du liker!
En riktig god uke til deg! Og husk: Nyt livet og nyt maten!
Mandag 27. mai – Laks og pasta i skønn forening
Tomater, pasta og laks sammen med en ultraenkel ostesaus. Kan det blir bedre?
Tirsdag 28. mai – Brokkolisuppe
Ikke har jeg hjemmekokt kraft liggende klar i fryseren til en hverdagssuppe som dette. Har du det, så bruk det mer enn gjerne. Jeg priser meg lykkelig for at det finnes buljongterninger.
Onsdag 29. mai – Kyllingsnitsel med smør og salvie
Det er ikke bestandig så lett å få tak i salvie i butikken, så kommer du over en potte, er det kjekt å kjøpe den med seg hjem og plante den ute nå i sommersesongen. Salvie har en litt parfymert smak og passer veldig godt sammen med både svinekjøtt og kylling. Det er sistnevnte som blir panert med gamle loffbiter og får følge med salviesmør i denne middagen. Knallgodt!
Torsdag 30. mai – Pølse i brød med veldig godt tilbehør
Dette må jeg si er et av de aller beste tilbehørene jeg har spist til pølse og brød på durabelig lenge. Her har jeg rett og slett lagd to tilbehør som passer som fot i hose til en god grillpølse eller to. Èn aubergine- og yoghurtsaus og én sennepsmajones med grønn chili.
Fredag 31. mai – Kyllingspyd med sitron
Her kommer en gammel god oppskrift med kyllingfileter som jeg marinerer i olje og sitron før de får kjenne grillvarmen.
Lørdag 1. juni – Spagetti med fennikel og fersk ost
Her kommer det en deilig vegetarrett med båndspagetti, fennikel og ricotta. Du kan selvfølgelig bruke vanlig spagetti i stedet for båndspagetti og ricottaen kan byttes ut med créme fraîche lett.
Søndag – Saftige lammespyd med tzatziki
Dette er skikkelig deilig middag med smak av sol og sommer! Her var det Lea som sto for kokkeleringen!
Dessert – Rabarbra med limekrem
Juni er den store rabarbramåneden og det gjelder å bruke opp de stenglene som vokser friskt og freidig før St. Hans. Fra slutten av juni øker innholdet av garvestoffer i rabarbraen og den blir ikke lenger så god.
God uke!