Ukemeny for uke 11

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 11

Jeg fant de første grønne spirene utenfor kjøkkenveggen nå på torsdag. En utrolig deilig følelse, det må jeg si. Nå er det meldt kald kaldt vær de kommende ukene, så den store vårflølelsen må jeg nok fremdeles vente noen uker til kommer.

Den gode følelsen trenger jeg imidlertid ikke vente så lenge for å få. Den får jeg bare jeg ser på denne ukemenyen. Håper du får samme følelsen også.

God uke til deg! Husk å nyte maten og nyte livet!

Mandag – Torsk med poteter og halvtørkede tomater

Dette er en ganske så enkel, men riktig så god torskerett med poteter og halvtørkede tomater. Tomatene lar jeg få 20 minutter i stekeovnen slik at de rekker å tørke litt rundt kantene og, ikke minst nå på denne tiden av året, få en mer sødmefull smak.

Ukemeny for uke 11

 

Tirsdag – Bakt pasta med tomat, ost og pølse

Deilig hverdagsmiddag som er ypperlig å putte alskens rester oppi. Her har jeg puttet oppdelte wienerpølser i en form sammen med kokt pasta og drysset godt med ost over før jeg gratinerer det. Du kan selvfølgelig bruke kjøttboller, biter av chorizopølser eller annet godt til hvis det passer bedre.

Ukemeny for uke 11

 

Onsdag – Thaisuppe med kylling

Denne suppa lagde jeg som restemat den aller første gangen. Jeg hadde en litt ferdigstekt kyllingkjøtt liggende i kjøleskapet som trengte nytt liv. Du kan bruke kjøtt fra 1/2 kylling – kjøpt ferdiggrillet i butikken – eller du kan ha i to kyllingfileter i strimler. Da trenger suppa litt lenger koketid. Samme hva du velger, er det en kjapp deilig suppe med smak av Thailand.

Ukemeny for uke 11

 

Torsdag – Trøndersk cowboygryte

Det kan aldri gå for mange uker uten at denne klassikeren er på menyen.

Ukemeny for uke 11

 

Fredag – Risotto med laks og fennikel

En eller annen gang i min barndom spiste jeg en varmrøkt pepperlaks som satte så dype spor at jeg fremdeles, snart 25 år senere, kan fremkalle den ekstatiske følelsen som umiddelbart oppsto. Her bruker jeg en god varmrøkt pepperlaks i en duftende, deilig risotto.

Ukemeny for uke 11

 

Lørdag – Entrecôte med couscous og chilibønner

Dette er en deilig og kjapp middag, perfekt når du har lyst på litt snadder. Den er en kombinasjon av det ekte amerikanske med et stort stykke entrecôte og cowboybønner, og det nordafrikanske med couscous. Et ekte fusionmåltid med andre ord!

Ukemeny for uke 11

 

 Søndag – Ribberull med hvitløksmajones

Dette er virkelig mat som jeg elsker! Åh! Det smaker helt fantastisk! Det er mulig noen fremdeles har en ribbe liggende i fryseren fra juletider, og da er dette den perfekte anledningen for å tine den opp. Og skulle du ikke ha det, og du heller ikke finner ribbe i kjøttdisken i butikken, vil enhver kjøtthandler kunne fremskaffe en ribbe på en dags varsel. Jeg sier bare; få fram ribba og sett igang med stekingen!

Ukemeny for uke 11

 

Dessert – Supergode brownies

Jeg har hørt rykter om at noen mener at brownies er SÅ 2000 eller 1990 eller ett eller annet. Jeg er totalt uenig! En god brownies vil aldri gå ut av moten! Det er jo virkelig helt umulig.

Jeg har bakt uttallige brownies i løpet av min bakekarriere og jeg har brukt veldig mange forskjellige oppskrifter. Dette er den oppskriften som har fulgt meg helt fra den spede begynnelsen. Ja, det var denne oppskriften som introduserte meg til browniesens univers, faktisk. Min venninne, Kristin, hadde med seg oppskriften fra sitt år som utvekslingselev i USA.

Ukemeny for uke 11

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon