Ukemeny for uke 6

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 6

Hei godtfolk! Håper du har hatt en fin uke og straks er klar for å ta fatt på en ny! Jeg elsker mandager som kommer med en ny uke og, forhåpentligvis, mange nye og spennende opplevelser.

Ofte på søndagene tar jeg et dypdykk inn i kjøleskapet for å sjekke hva som finnes av frukt og grønnsaker, drikke, pålegg og om det ligger middagsrester som skal brukes opp. Det er greit å få en oversikt og så lage seg en plan for den kommende uken ut fra den. Det betyr at du har noen andre grønnsaker liggende enn det jeg bruker i ukens middagsoppskrifter, må du veldig gjerne bytte, sånn at du får brukt opp det du har.

Denne uken er lik de foregående, med at jeg prøver å variere middagsforslagene med ulike typer kjøtt, fisk og vegetar, slik at én hel uke skal gi et ganske så variert kosthold. Jeg håper du finner mye som du har lyst til å prøve ut denne uken også!

En riktig så god uke til deg! Og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 6. februar – Fiskepinner med pommes frites og remulade

Hvilken herlig start på uken med denne middagen! Dette er virkelig middag for hele familien!

fiskepinner-med-pommes-frites-og-remulade-3

 

Tirsdag 7. februar – Ovnsbakte koteletter og grønnsaker

Jeg har en stor forkjærlighet til middager som kan lages ferdig i langpannen i stekeovnen. Nesten ingen oppvask og når alle forberedelsene er gjort, er det bare å sette seg ned og vente. Herlig!

Her er det grønnsaker og koteletter som blir plassert i langpannen. Så lager jeg er erte- og myntepuré som jeg serverer til. Skikkelig forfriskende og god!

koteletter-og-gronnsaker

 

Onsdag 8. februar – Kyllingsuppe med nudler

Denne kyllingsuppen er kjapp å lage til både få og mange, og den smaker helt supert!

kyllingsuppe-med-nudler-og-sukkererter

 

Torsdag 9. februar – Pytt i panne

Denne oppskriften er definitivt ment for å bli variert ut fra fra hva du har tilgjengelig i kjøleskapet. Både kjøtt- og fiskerester er helt topp å ha i, i tillegg til grønnsakene. Ta et dypdykk inn i skuffer og skap for å se hva du kan finne!

pytt-i-panne-med-posjert-egg-3

 

Fredag 10. februar – Entrecôte med blåskimmelost og potetkaker

Disse potetkakene er en morsom vri på potetstappa. Du kan lage stekte potetkaker av revet potet også – röstipoteter – men her lager jeg en potetstappe først som jeg så steker i en blanding av smør og olje til den får en gyllenbrun skorpe. Passer veldig godt sammen med kjøttet og blåmuggosten.

entrecote-med-potetkake

 

Lørdag 11. februar – Sushisalat

Min venninne, Guri, hevder du hun har servert dette til alle gjestene de har hatt på besøk de siste årene! Og så er det rett og slett en skikkelig lettvint rett å lage til en hel liten gjeng.

sushisalat

 

Søndag 12. februar – Ricottapai med tomat og timian

Å jeg elsker denne paien! Den er bare så utrolig god! Får jeg ikke tak i ricotta, bruker jeg creme fraiche alene eller sammen med cottage cheese istedenfor. Det funker!

ricottapai-med-tomater-og-timian

 

Ukens kake – Ostekake med Nugatti

Stekte ostekaker kommer langt opp på den uendelig lange listen over gode kaker som finnes! Jeg er rett og slett særdeles svak for stekte ostekaker. Det er noe med denne tunge, kremaktigheten som stekeprosessen gir, som er veldig tiltrekkende.

ostekake-med-nugatti

 

Ukens gjærbakst – Supergodt og luftig eltefritt brød

Har du en jerngryte, kasserolle eller en annet egnet form med lokk, er du ikke langt unna dette ultrasaftige og luftige brødet!

eltefritt-brod-med-rugmel

 

En god uke til deg!

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon