Ostekake med nugatti

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ostekake med nugatti

Stekte ostekaker kommer langt opp på den uendelig lange listen over gode kaker som finnes! Jeg er rett og slett særdeles svak for stekte ostekaker. Det er noe med denne tunge, kremaktigheten som stekeprosessen gir, som er veldig tiltrekkende.

Stekte ostekaker kan lages i utallige varianter, med fyll lagd av bare kremost, en blanding av kremost og creme fraiche, rømme og til og med fetaost. Kanskje det var det de brukte i de første ostekakene som ble lagd i Hellas allerede 2.000 år f.Kr.?

I denne ostekaken er det kremosten som får råde sammen med Nugatti. Det ultrasøte sjokoladepålegget gir en morsom motvekt mot den litt syrlige kaken.

Ostekake med nugatti

Bunn
30 g smør
200 g havrekjeks, her bruker jeg Bixit
75 g brunt sukker
1/2 ts kanel

Fyll
500 g romtemperert kremost
150 g sukker
1 ts vaniljesukker
saft av 1/2 sitron
3 egg
4 ss Nugatti

Sett stekeovnen på 180 grader og kle en rundform på 24 cm.

Smelt smøret til bunnen. Ha kjeksene i en food processor og kjør knivene rundt til det er helt smulete. Du kan også legge kjeksen i en dobbel brødpose før du slår kjeksen til smuler med et kjevle eller lignende Bland inn sukker og kanel før du til slutt blander inn det smeltede smøret. Hell det over i kakeforma og klem det godt sammen. Stek bunnen på nederste rille i 10 minutter.

Ha osten i en miksebolle og visp noen runder. Tilsett sukker og vaniljesukker og pisk det til en glatt røre. Ha i sitronsaften før du pisker inn eggene ett og ett. Hell ostemassen over den forstekte kakebunnen. Fordel sjokoladepålegget i små klatter på kaken. Bruk en pinne til å lage mønstre.

Stek kaken på nederste rille i 18–20 minutter, til du ser at kaken begynner å sette seg. Den skal være fast rundt kantene, men fremdeles forholdsvis løs i midten. Avkjøl kaken på en bakerist før du setter kaken i kjøleskapet til den er helt kald. Den kan gjerne stå over natta før du skjærer den i stykker og serverer.

 

 

5 kommentarer til “Ostekake med nugatti”

 1. Nam 🙂 Er det denne grei å fryse og bruke til barselbesøk? Eller har du noen andre tips til bakst jeg kan pusle med i ventetiden?

  • Hei Anne-Lill!
   Jeg har aldri prøvd å fryse den ned, men vil vel egentlig tro at det skal gå helt fin. La den tine i kjøleskapet.
   Andre tips til bakst finner du nok hvis du ser gjennom de kake- og dessertoppskriftene jeg har på siden min 🙂
   Lykke til med baksten!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon