Pytt i panne med posjert egg

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Pytt i panne med posjert egg

Dette er intet mindre enn den perfekte restematen! Og så godt som det er! Den hjemmelagde pytt i panna er mye bedre enn de du kan plukke med deg fra frysedisken i butikken. Mye billigere er den også. Her bruker jeg gårsdagens potet- og gulrotrester, sper på med grønne erter fra fryseboksen og topper det hele med perfekt posjerte egg.

Pytt i panne med posjert egg

Dette trenger du for å lage pytt i panne med posjert egg til 4 personer
8 kokte poteter
4 kokte gulrøtter
2 sjalottløker
2 ss olivenolje
salt
pepper
4 dl frosne erter
2 ts eddik
4 egg

Pytt i panne med posjert egg

Om du ikke har kokte poteter og gulrøtter liggende i kjøleskapet fra før av, starter du hele prosessen med å skrelle og koke i godt saltet vann. Deler du opp i mindre biter, blir de ferdigkokte raskere.

Skrell løkene og finhakk dem før du har dem i en stekepanne sammen med olivenoljen. La det surre på forholdsvis svak varme i noen minutter.

Skjær potetene og gulrøttene i små terninger og ha i stekepanna. Dryss over salt og pepper og la stek det på middels pluss, varme i 8–10 minutter. Tilsett ertene de siste 2 minuttene og smak til med salt ogpepper.

Mens dette stekes, posjerer du eggene. Kok opp vann i en kasserolle. Når det koker, tilsetter du eddiken (samme hvilken type). Eddiken gjør at eggehviten samler seg rundt plommen. Knekk eggene du skal posjere i en skål.

Bruk en sleiv eller lignende til å røre vannet slik at det går i en rask sirkel i kasserollen og hell i eggene. Skru ned varmen slik at vannet akkurat er på kokepunktet. La eggene ligge i et sted mellom 3 og 4 minutter. Ta dem opp med en hullsleiv og la vannet renne av før du plasserer dem over de stekte grønnsakene.

Pytt i panne med posjert egg

9 kommentarer til “Pytt i panne med posjert egg”

  1. Det her smakte godt! – med speilegg på toppen.
    Og hunden likte de posjerte eggene:-)
    Øvelse gjør mester kanskje??

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon