Pasta med pesto

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Pasta med pesto

Jeg tror 10-åringen hjemme hos oss kunne spist dette til middag hver eneste dag – og tatt med seg restene som skolemat dagen etter.

Det ligger allerede flere oppskrifter på pesto her ute på bloggen, og her kommer det jammen én til. Blir aldri for mye av det gode! På bildene her, kan du se at jeg bruker helt vanlig hvit pasta. Jeg bruker en pastavariant som heter trofie. Du kan gjerne bruke en fullkornspasta istedenfor. Det er mulig en ektefødt italiener ville gremmet seg over den uttalelsen, men som den ektefødte trønderen jeg er, tar jeg sjansen.

Det å lage sin egen pesto, er gjort på noen få minutter og den smaker SÅ mye bedre enn den du kjøper på super’n. Den holder seg i kjøleskapet i 2-3 dager.

Pasta med pesto

Dette trenger du for å lage pasta med basilikumpesto til 4 personer
400 g trofie eller annen pasta
salt

Pesto
40 g pinjekjerner
1 stor potte basilikum
1 fedd hvitløk
40 g fersk parmesan + til servering
ca. 1 ¼ dl god olivenolje
ca. 1 ts salt
nykvernet pepper

Kok pastaen din i godt saltet vann, det vil si at du skal bruke 2 ts salt per liter vann du koker opp. Pass på at du ikke koker pastaen for lenge. En god pasta skal ha litt tyggemotstand når den er ferdig kokt. Hell den over i et dørslag og la den renne av.

Pasta med pesto

Mens pastaen koker, lager du pestoen. Det enkleste er å lage den i en blender eller food processor, men du kan også bruke en morter.

Start med å riste pinjekjernene i en tørr stekepanne til de blir brunflekkete. Da får du frem nøttesmaken best mulig. Ha pinjekjernene og basilikumbladene i blenderen. Rens hvitløken og del den i litt mindre biter. Del også opp parmesan før du har det oppi blenderen. Kjør rundt til det meste har blitt most sammen. Tilsett olivenoljen i en tynn stråle mens blenderen fremdeles går rundt. Smak til med salt og pepper.

Pasta med pesto

Fordel pestoen over pastaen og server med en gang.

Pasta med pesto

God middag!

2 kommentarer til “Pasta med pesto”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon