Supergod pastasalat

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Supergod pastasalat

Salat kan jo som kjent være så mangt!  Salatsalat (altså salat lagd av salatblader), tomatsalat, bønnesalat, maissalat, potetsalat, rekesalat, pastasalat og så videre og så videre.

I denne salaten får pasta følge med tomater, squash, auberginer, pinjekjerner og parmesan og blir til en supergod og riktig så mettende pastasalat. Auberginer er ikke det som blir brukt aller mest i det norske kjøkkenet, men tilberedt på en bra måte, er det skikkelig godt.

Denne salaten kan du servere alene eller som tilbehør til stekt kjøtt eller fisk. Den smaker godt både varm og kald.

Supergod pastasalat

Dette trenger du for å lage pastasalat med tomater, rosiner og auberginer til 4 personer

50 g pinjekjerner
3 sjalottløk
2 fedd hvitløk
1 tørket chili (kan utelates)
4 ss olivenolje
2 auberginer
1 squash
6 tomater
75 g rosiner
3 ss tomatpuré
1 ts tørket oregano
1 ts salt
nykvernet pepper
400 g pastaskruer eller store makaroni
3 ts kapers
3 ss balsamicoeddik
parmesanost
ev. litt frisk oregano til pynt

Ha pinjekjernene i en tørr stekepanne og rist dem over medium varme til de blir brunflekkete. Legg dem til side.

Supergod pastasalat

Skrell sjalottløken og hvitløken og skjær dem i tynne, fine skiver. Ha dem i en stekepanne med kanter sammen med 1 ss av olivenoljen. Knus den tørkede chilien og ha i. La det surre på medium varme i 4-5 minutter til løken blir blank og myk. Den skal ikke ta farge.

Supergod pastasalat

Del  auberginene i terninger på 2 x 2 cm. Ha dem i en annen stekepanne sammen med 3 ss av olivenoljen og stek på ganske sterk varme til terningene blir gyllenbrune. Hvis ikke stekepannen din er veldig stor, er det lurt å steke i to omganger. Ha terningene oppi panna sammen med løken.

Supergod pastasalat

Skjær squashen og tomatene i terninger. Ha det i stekepanna sammen auberginene. Ha også i rosinene, tomatpureen, oregano, salt og pepper. Rør det sammen og la det småputre i 15 minutter. Kok pastaen i godt saltet vann etter anvisning på pakken.

Skyll kapersen i kaldt vann før du finhakker den. Tilsett i panna sammen med eddiken. La det småputre noen minutter til, frem til pastaen er ferdig. Hell pastaen over i et dørslag og la den renne godt av før du blander den med grønnsakene. Smak til med salt og pepper. Dryss pinjekjernene over og riv litt god parmesan som du fordeler på toppen ved servering. Her pynter jeg også med noen friske oreganoblader.

Supergod pastasalat

Dette kan serveres både som en varmrett og som en kald salat.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon