Ukemeny for uke 35
Endelig kom sommeren! Så utrolig deilig uke vi har hatt nå den siste uken, iallfall her på Østlandet! Nå ser det imidlertid ut som om sensommerværet kommer. Det begynner å bli tid for sensommermat også! Butikkene er nå fulle av friske, norske grønnsaker – alle slags rotfrukter, brokkoli, blomkål og andre kåltyper. Så da tenker jeg at her gjelder deg å bruke mest mulig av disse råvarene nå, når de både er på sitt aller beste og de er på sitt billigste. Prisen på råvarene er jo én av fordelene med å spise mat etter sesong.
Jeg ønsker deg en super uke og håper at du finner deg noen oppskrifter som du har lyst til å prøve her fra ukemenyen. Og husk; Nyt livet og nyt maten!
Mandag 24. august – Grønnsakssuppe med italienske aner
Til denne grønnsakssuppen bruker jeg norske rotgrønnsaker og kobler dem sammen med italienske bønner og hermetiske tomater. Blir skikkelig godt!
Tirsdag 25. august – Saftige koteletter med bakte potetbåter
Å, det er skikkelig godt med saftige og godt krydrede koteletter! Dette er en herlig tirsdagsmiddag!
Onsdag 26. august – Laksemiddagen som hele familien elsker
Jeg simpelthen elsker det når jeg kan smelle sammen en supergod – og supersunn – middag, som hele familien elsker på mindre enn halvtimen!
Torsdag 27. august – Smørfylt kyllingfilet med rotgrønnsaker
Jeg elsker virkelig middager som dette! Massevis av god smak i kyllingen og gode, ferske rotgrønnsaker!
Fredag 28. august – Mexicansk gryte med ris
Mexikansk gryte er jo en skikkelig god, gammel slager, som jeg husker jeg var overlykkelig over å få servert i barndommen. Den er skikkelig poppis hjemme hos oss nå!
Lørdag 29. august – Fylt skinkebiff med pasta og bønnesalat
Med et herlig fyll av soltørkede tomater og fersk mozzarella, blir disse skinkebiffene særdeles gode og smakfulle!
Søndag 30. august – Fiskeform med bacon og valnøtter
Det er massevis av gode smaker i denne fiskeformen og den bruker å være skikkelig poppis hos både store og små!
Du kan lage denne oreodesserten i en stor bolle, eller som jeg gjør her, servere den i porsjonsglass.
Ukens duftende gjærbakst – Eltefritt gulrotbrød
Det er to ting som er verdt å merke seg når det kommer til eltefrie brød. Det tar 17-18 timer fra du rører sammen deigen til brødet er ferdig. Og deigen du bruker er løsere enn den tradisjonelle varianten hvor du elter en god stund for å få en smidig og fin deig. Den løse deigen betyr at det er lurt å ha en eller annen form for deigskrape til du skal jobbe med deigen dag nummer to.
Riktig god uke til deg!