Endelig kom sommeren! Så utrolig deilig uke vi har hatt nå den siste uken, iallfall her på Østlandet! Nå ser det imidlertid ut som om sensommerværet kommer. Det begynner å bli tid for sensommermat også! Butikkene er nå fulle av friske, norske grønnsaker – alle slags rotfrukter, brokkoli, blomkål og andre kåltyper. Så da tenker jeg at her gjelder deg å bruke mest mulig av disse råvarene nå, når de både er på sitt aller beste og de er på sitt billigste. Prisen på råvarene er jo én av fordelene med å spise mat etter sesong.
Jeg ønsker deg en super uke og håper at du finner deg noen oppskrifter som du har lyst til å prøve her fra ukemenyen. Og husk; Nyt livet og nyt maten!
Mandag 24. august – Grønnsakssuppe med italienske aner
Til denne grønnsakssuppen bruker jeg norske rotgrønnsaker og kobler dem sammen med italienske bønner og hermetiske tomater. Blir skikkelig godt!
Tirsdag 25. august – Saftige koteletter med bakte potetbåter
Å, det er skikkelig godt med saftige og godt krydrede koteletter! Dette er en herlig tirsdagsmiddag!
Onsdag 26. august – Laksemiddagen som hele familien elsker
Jeg simpelthen elsker det når jeg kan smelle sammen en supergod – og supersunn – middag, som hele familien elsker på mindre enn halvtimen!
Torsdag 27. august – Smørfylt kyllingfilet med rotgrønnsaker
Jeg elsker virkelig middager som dette! Massevis av god smak i kyllingen og gode, ferske rotgrønnsaker!
Fredag 28. august – Mexicansk gryte med ris
Mexikansk gryte er jo en skikkelig god, gammel slager, som jeg husker jeg var overlykkelig over å få servert i barndommen. Den er skikkelig poppis hjemme hos oss nå!
Lørdag 29. august – Fylt skinkebiff med pasta og bønnesalat
Med et herlig fyll av soltørkede tomater og fersk mozzarella, blir disse skinkebiffene særdeles gode og smakfulle!
Søndag 30. august – Fiskeform med bacon og valnøtter
Det er massevis av gode smaker i denne fiskeformen og den bruker å være skikkelig poppis hos både store og små!
Du kan lage denne oreodesserten i en stor bolle, eller som jeg gjør her, servere den i porsjonsglass.
Ukens duftende gjærbakst – Eltefritt gulrotbrød
Det er to ting som er verdt å merke seg når det kommer til eltefrie brød. Det tar 17-18 timer fra du rører sammen deigen til brødet er ferdig. Og deigen du bruker er løsere enn den tradisjonelle varianten hvor du elter en god stund for å få en smidig og fin deig. Den løse deigen betyr at det er lurt å ha en eller annen form for deigskrape til du skal jobbe med deigen dag nummer to.
Riktig god uke til deg!
Lesernes kommentarer