Ukemeny for uke 23
Jeg ELSKER det været vi har her på Østlandet nå! Herlig, varme dager og lyse kvelder som er som skapt for å sitte ute i drivhuset og kose seg. Jeg vet at det ikke er like varmt der oppe i nord, men dere har til gjengeld ekstra lye kvelder.
Maten jeg har lyst til å spise nå er fargerik, lyse og lette middager og gjerne noe som passer på grillen, så jeg har funnet frem oppskrifter som passer i den sjangeren denne uken. Jeg håper du finner deg mye som du har lyst til å lage.
En riktig så god uke til deg, og husk; Nyt livet og nyt maten!
Hjemmelaget blomkålsuppe er bestandig superpopulært å servere.
Tirsdag 7. juni – Pastasalat i full fart
Pasta i ulike former og fasonger er en stadig tilbakevennende favoritt når middagen skal på bordet i en fart eller det er rester i kjøleskapet som gjerne skulle vært brukt opp.
Onsdag 8. juni – Ovnsbakte koteletter og grønnsaker
Her kan du gjerne fyre opp grillen og grille kotelettene istedenfor å steke dem i langpannen, som jeg gjør her.
Torsdag 9. juni – Laksemiddagen som hele familien elsker
Dette er en STOR familiefavoritt! Kjempegod og veldig, veldig god!
Fredag 10. juni – Grillet kylling med tomat- og paprikasalsa
Jeg elsker gyllenbrunt og sprøtt skinn på kyllingkjøttet, og har du samme lidenskap som meg, er dette en perfekt anledning til å bruke kyllingkjøtt med skinn på. Her bruker jeg lårkjøtt, men det går særdeles bra å bruke brysfilet også.
Lørdag 11. juni – Sashimi med mango og koriander
Så fargerik og smakfull mat må man bare favne om! At den i tillegg er skikkelig enkel å lage, er jo en stor pluss.
Søndag 12. juni – Wok med kjøttdeig og nøtter
Smakfullt, godt og særdeles godt! Deilig wok med kylling, nøtter og masse godt krydderier.
Ukens sommermuffins – Bringebærmuffins
For virkelig å kunne kalle dem bringebærmuffins, skjuler det seg masevis av hele bringebær inne hver lille kake. Du kan bruke ferske, eller som jeg har gjort her, bruke frosne bær fra fryseren. Det fingerer akkurat like bra.
Ukens deilige gjærbakst – Focaccia med tynne potetskiver
Gi focacciaen er ny og morsom vri med å fordele tynne potetskiver på toppen.
En riktig god uke til deg!