Jeg ELSKER det været vi har her på Østlandet nå! Herlig, varme dager og lyse kvelder som er som skapt for å sitte ute i drivhuset og kose seg. Jeg vet at det ikke er like varmt der oppe i nord, men dere har til gjengeld ekstra lye kvelder.

Maten jeg har lyst til å spise nå er fargerik, lyse og lette middager og gjerne noe som passer på grillen, så jeg har funnet frem oppskrifter som passer i den sjangeren denne uken. Jeg håper du finner deg mye som du har lyst til å lage.

En riktig så god uke til deg, og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 6. juni – Blomkålsuppe

Hjemmelaget blomkålsuppe er bestandig superpopulært å servere.

blomkalsuppe-3

 

Tirsdag 7. juni – Pastasalat i full fart

Pasta i ulike former og fasonger er en stadig tilbakevennende favoritt når middagen skal på bordet i en fart eller det er rester i kjøleskapet som gjerne skulle vært brukt opp.

pastasalat-med-kylling-tomat-og-brokkoli

 

Onsdag 8. juni – Ovnsbakte koteletter og grønnsaker

Her kan du gjerne fyre opp grillen og grille kotelettene istedenfor å steke dem i langpannen, som jeg gjør her.

koteletter-og-gronnsaker-bakt-i-stekeovnen-1024x768

 

Torsdag 9. juni – Laksemiddagen som hele familien elsker

Dette er en STOR familiefavoritt! Kjempegod og veldig, veldig god!

fiskemiddag-pa-20-minutter

 

Fredag 10. juni – Grillet kylling med tomat- og paprikasalsa

Jeg elsker gyllenbrunt og sprøtt skinn på kyllingkjøttet, og har du samme lidenskap som meg, er dette en perfekt anledning til å bruke kyllingkjøtt med skinn på. Her bruker jeg lårkjøtt, men det går særdeles bra å bruke brysfilet også.

grillede-kyllinglar

 

Lørdag 11. juni – Sashimi med mango og koriander

Så fargerik og smakfull mat må man bare favne om! At den i tillegg er skikkelig enkel å lage, er jo en stor pluss.

mangosalat-med-laks-og-koriander

 

Søndag 12. juni – Wok med kjøttdeig og nøtter

Smakfullt, godt og særdeles godt! Deilig wok med kylling, nøtter og masse godt krydderier.

wok med kjøttdeig

 

Ukens sommermuffins – Bringebærmuffins

For virkelig å kunne kalle dem bringebærmuffins, skjuler det seg masevis av hele bringebær inne hver lille kake. Du kan bruke ferske, eller som jeg har gjort her, bruke frosne bær fra fryseren. Det fingerer akkurat like bra.

raspberry-cupcake

 

Ukens deilige gjærbakst – Focaccia med tynne potetskiver

Gi focacciaen er ny og morsom vri med å fordele tynne potetskiver på toppen.

focaccia-med-nypotet

En riktig god uke til deg!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *