Ukemeny for uke 11
Jeg gleder meg fryktelig mye til den uken som kommer nå! I morgen reiser jeg nemlig en aldri så liten svipptur til Bankok! Jeg kommer hjem igjen allerede på fredag – sikkert fullstendig forvirret om hva som er natt og dag – men sannsynligvis veldig god og mett! Det er selvfølgelig mat som er fokus for turen, og matopplevelsene står i kø, så jeg gleder meg stort. Det kommer mye mer om turen på bloggen, så følg med!
For å ta med dere leserne mine på turen også, har jeg derfor bestemt at alle middagene denne uken har en eller annen asiatisk vri. Massevis av god mat, med andre ord! Skriv gjerne i kommentarfeltet under hva som er din favoritt!
Eu superfin uke til deg! Og husk: Nyt livet og nyt maten!
Mandag 9. mars – Thailandske fiskekaker
Disse fiskekakene er supergode og fulle av smak!
Tirsdag 10. mars – Mangosalat med glassnudler
Dette er et typisk eksempel på at det enkle ofte er veldig, veldig godt! Finn deg en myk og moden mango i butikken og kos deg!
Onsdag 11. mars – Kyllingstrimler med gode smaker
Jeg vet ikke hvor asiatisk denne middagen egentlig er, men jeg koker iallfall risen i kokosmelk! Og det blir godt, må jeg bare si!
Torsdag 12. mars – Tom Yam-suppe med sjøkreps og laks
Dette er sikkert den mest kjente thailandske suppen. Og, som med alle populære retter og oppskrifter, finnes det mengder av varianter og versjoner av den
Fredag 13. mars – Stekt svinefilet med sursøt saus
Det å lage sin egen sursøte, tomatbaserte saus, tar nøyaktig 4 minutter, hvor 3 av minuttene er fullstendig uten arbeid, så her er det bare å skride til verks.
Lørdag 14. mars – Kjempegode vårruller
Vårruller er virkelig noe av det aller beste jeg vet! Skikkelig sprø utenpå og med smaker som formelig eksploderer inni munnen din når du tar et bitt.
Å lage vårruller er typisk en helgesyssel hjemme hos oss. Jeg bruker nesten bestandig å lage dobbel porsjon når jeg er i gang. Så fryser jeg ned det jeg ikke bruker – før jeg steker eller friterer dem.
Søndag 15. mars – Full indisk middag
Ettersom grillsesongen ennå ikke er i gang for de fleste av oss, funker grillelementet i stekeovnen – eller en stor grillpanne på stekeplaten – aldeles utmerket. Dette er fantastisk deilig mat. Jeg blir glad bare av å se på bildene!
Ukens dessert – Kokoskake med veldig god glasur
Jeg fant ikke en eneste asiatisk kake eller dessert på repertoaret mitt her på bloggen, men denne kaken har i alle fall kokos i seg – så da en den kanskje innafor 🙂
Ukens gjærbakst – Grove pitabrød
Her kommer en fornorsket – og grov – versjon av pitabrød. Så passer de også perfekt å sende med i matboksen!
Følg gjerne Fru Timians matblogg i andre sosiale medier også!