Ukemeny for uke 11

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 11

Jeg gleder meg fryktelig mye til den uken som kommer nå! I morgen reiser jeg nemlig en aldri så liten svipptur til Bankok! Jeg kommer hjem igjen allerede på fredag – sikkert fullstendig forvirret om hva som er natt og dag – men sannsynligvis veldig god og mett! Det er selvfølgelig mat som er fokus for turen, og matopplevelsene står i kø, så jeg gleder meg stort. Det kommer mye mer om turen på bloggen, så følg med!

For å ta med dere leserne mine på turen også, har jeg derfor bestemt at alle middagene denne uken har en eller annen asiatisk vri. Massevis av god mat, med andre ord! Skriv gjerne i kommentarfeltet under hva som er din favoritt!

Eu superfin uke til deg! Og husk: Nyt livet og nyt maten!

Ukemeny for uke 11

 

Mandag 9. mars – Thailandske fiskekaker

Disse fiskekakene er supergode og fulle av smak!

Ukemeny for uke 11

 

Tirsdag 10. mars – Mangosalat med glassnudler

Dette er et typisk eksempel på at det enkle ofte er veldig, veldig godt! Finn deg en myk og moden mango i butikken og kos deg!

Ukemeny for uke 11

 

Onsdag 11. mars – Kyllingstrimler med gode smaker

Jeg vet ikke hvor asiatisk denne middagen egentlig er, men jeg koker iallfall risen i kokosmelk! Og det blir godt, må jeg bare si!

Ukemeny for uke 11

 

Torsdag 12. mars – Tom Yam-suppe med sjøkreps og laks

Dette er sikkert den mest kjente thailandske suppen. Og, som med alle populære retter og oppskrifter, finnes det mengder av varianter og versjoner av den

Ukemeny for uke 11

 

Fredag 13. mars – Stekt svinefilet med sursøt saus

Det å lage sin egen sursøte, tomatbaserte saus, tar nøyaktig 4 minutter, hvor 3 av minuttene er fullstendig uten arbeid, så her er det bare å skride til verks.

Ukemeny for uke 11

 

Lørdag 14. mars – Kjempegode vårruller

Vårruller er virkelig noe av det aller beste jeg vet! Skikkelig sprø utenpå og med smaker som formelig eksploderer inni munnen din når du tar et bitt.

Å lage vårruller er typisk en helgesyssel hjemme hos oss. Jeg bruker nesten bestandig å lage dobbel porsjon når jeg er i gang. Så fryser jeg ned det jeg ikke bruker – før jeg steker eller friterer dem.

Ukemeny for uke 11

 

Søndag 15. mars – Full indisk middag

Ettersom grillsesongen ennå ikke er i gang for de fleste av oss, funker grillelementet i stekeovnen – eller en stor grillpanne på stekeplaten – aldeles utmerket. Dette er fantastisk deilig mat. Jeg blir glad bare av å se på bildene!

Ukemeny for uke 11

 

Ukens dessert – Kokoskake med veldig god glasur

Jeg fant ikke en eneste asiatisk kake eller dessert på repertoaret mitt her på bloggen, men denne kaken har i alle fall kokos i seg – så da en den kanskje innafor 🙂

Ukemeny for uke 11

 

Ukens gjærbakst – Grove pitabrød

Her kommer en fornorsket – og grov – versjon av pitabrød. Så passer de også perfekt å sende med i matboksen!

Ukemeny for uke 11En superfin uke til deg!

 

Følg gjerne Fru Timians matblogg i andre sosiale medier også!

Ukemeny for uke 11

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon