Ukemeny for uke 42
Jeg er veldig glad i søndags ettermiddager. Det er en egen ro i huset da. Senkede skuldre, deilig musikk på CD-spilleren – ja jeg er så gammeldags at jeg fremdeles spiller fysiske CD’er – og skriving av ukemenyen for den kommende uka her på bloggen. Jeg har hatt en skikkelig deilig helg og ser frem mot en spennende uke som kommer. Gleder meg!
For at uken som kommer skal bli best mulig, hører det med god mat også. Smakfulle, kjappe og gode hverdagsmiddager og helgemat som har det lille ekstra. Og kake! Ukens kakeforslag er bare helt supergod, så har du ikke prøvd den før, er oppfordringen herved gitt!
Jeg håper du får en riktig god uke! Og husk: Nyt livet og nyt maten!
Mandag 13. oktober – Deilig grønnsaksgryte
Det spiller ingen stor rolle om du bruker akkurat de samme ingrediensene som jeg brukte her. Ta det du har i kjøleskapet eller det som frister mest i butikken! Jeg robbet kjøleskapet mitt for det som var der.
Tirsdag 14. oktober – Rekepilaff
Her er reker og ris i skjønn forening. Nærmere bestemt kalt rekepilaff. Pilaff er en rett basert på ris eller bulgurhvete og har sitt utspring i Midtøsten.
Onsdag 15. oktober – wok med svinefilet og kokosmelk
Kjapp, enkel og supergod hverdagsmiddag!
Torsdag 16. oktober – Fiskepai med potetmostopping
Jeg har skikkelig sansen for den engelske varianten av fiskegrateng. Absolutt ikke på bekostning av den gode norske varianten, men som et tillegg. Som den store potetmoselskeren jeg er, fryder jeg meg når jeg setter gaffelen ned i den gyllenbrune og sprø skorpen, gjennom ultramyk mos og ned til store, gode fiskestykker.
Fredag 17. oktober – Smakfulle noriruller
Det er egentlig en ganske koselig familiejobb å lage sushi sammen, så sett gjengen i sving.
Lørdag 18. oktober – Mexikansk gryte
Supergod kjøttgryte med mexikanske smaker. I denne versjonen er jeg skikkelig råflott og bruker ytrefilet av storfe, men du kan like gjerne bruke billigere stykningsdeler som høyrygg, bog eller bibringe som grytekjøtt istedenfor.
Søndag 19. oktober – Lammecarré med ratatouille
Carreen er et eksklusivt stykke kjøtt, og må behandles deretter. Det smaker definitivt best når det får lov til å ha en rød kjerne etter steking.
Her lager jeg en ratatouille med squash og auberginer i som jeg serverer til.
Ukens kake – Myk brownies med is og varm sjokoladesaus
Dette er en av de beste browniesoppskriftene jeg har prøvd meg på. Kunsten når du steker brownies er å få den sprø utenpå og med en deilig myk kjerne.
Her snakker vi skikkelig god, gammel klassiker! Fantastisk bakverk når det bare får lov til å heve lenge nok.
Ønsker deg en riktig fin uke!