Ukemeny uke 23

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny uke 23

Hei folkens! Jeg har gledet meg veldig til å publisere denne ukemenyen, for den er litt spesiell!

For en stund siden ble jeg nemlig utfordret av Norgesgruppen – som eier bl.a KIWI og Meny – om å lage en ukemeny helt uten matsvinn. Altså at alt som handles inn for 7 middager og 1 dessert blir brukt opp i løpet av uken.

Det har vært veldig moro å lage denne menyen. Alle oppskriftene er nye på bloggen! For at jeg skulle få publisert en ukemeny på samme måte som jeg bruker, har jeg bare «gjemt» oppskriftene lenger bak i arkivet.

Nederst i ukemenyen får du også en handleliste som gjelder for hele uken. Olje til steking og salt og pepper er ikke med i innkjøpslisten.

Hele ukemenyen blir også presentert i Norgesgruppen sitt magasin «Matnyttig» som kommer ut denne uken. I hele magasinet har de fokus på bærekraft, sunnhet og trender. Veldig spennende! Følg med i posten, for det kommer blant annet som innlegg sammen med både Aftenposten, Bergens Tidene og Nationen. Spennende!

Det kommer noen filmsnutter også, så følg med på Facebooksiden min eller på Snapchat (frutimian) eller Instagram Stories (Fru Timian) så får du garantert med deg når de kommer ut!

En riktig så god uke til deg! Og husk; Nyt livet og nyt maten!

Vil du ha ukentlig nyhetsbrev fra meg med de siste blogginnleggene, skriver du inn mailadressen din i feltet øverst til høyre på denne siden (om du sitter på en datamaskin) og rett under oppskriften (om du bruker smarttelefon).

Foto: Jørgen Nordby

Mandag 5. juni – Tomat- og gulrotsuppe med pasta

Tomatsuppe er bestandig populært å servere til middag. Det er kjapt å lage, sunt å spise og alle i familien blir fornøyde når det serveres. Og da er det i grunn ganske så greit. I dagens suppe får tomatene følge av gulrot, som er med på å gi en ekstra god sødme til suppen.

 

Tirsdag 6. juni – Fiskeform med laks og potet

Jeg vet at mange av dere ønsker å ha noen gode og lettvinte fiskeoppskrifter til aktive hverdager, på lager. Gode og enkle fiskemiddager som passer for hele familien.

Denne middagen lager du i én og samme ildfaste form. Jeg koker potetskivene litt i forkant før jeg har dem i formen, sånn at alt skal gå litt fortere.

 

Onsdag 7. juni – Kjøttboller med ris og salat i én panne

Hjemme hos oss er vi skikkelig glade i kjøttboller og jeg synes det er perfekt å servere både på vanlige ukedager og i helgen. Det å lage sine egne kjøttboller er egentlig en riktig så rask sak. Ha en liten bolle med lunkent vann stående klar til du skal rulle ut bollene, for utrullingen går mye kjappere og bedre når håndflatene er litt fuktige.

 

Torsdag 8. juni – Fiskefingre med hjemmelaget pommes frites og rømmedressing

En av barns store fiskefavoritter er fiskefingre! Knasende, sprøstekt på utsiden og saftig på innsiden.

Jeg tenker at det er greit at fiskepinnene inneholder så mye fisk som mulig og det er veldig lett å få til når du lager dem selv!

 

Fredag 9. juni – Italiensk grønnsaksgryte med pølser

Får du lyst til å kaste deg over maten når du ser bildene av denne grønnsaksgryten med pølser og parmesan? Det får iallfall jeg!

Jeg elsker smakene, fargene og lukten! Og jeg elsker det faktum at jeg lager denne herligheten på en halvtime!

 

Lørdag 10. juni – Grillet kylling med ris- og tomatsalat

Dette er hva jeg kaller en skikkelig all rounder! Stekt, eller som her, grillet kyllingfileter servert med en smakfull og enkel rissalat med fullkornsris, tomater og spinat. Passer akkurat like godt å servere på en tirsdag som en lørdagskveld, spør du meg!

 

Søndag 11. juni – Grillet svinefilet med grønnsaksgrateng

Jeg vet at veldig mange av dere elsker gratenger! Fiskegratenger og grønnsaksgratenger er bestandig skikkelig populært når jeg legger ut her på bloggen. Og det er jo ikke så rart, for det er jo supergodt også! Og så er det veldig kjekt å lage dersom man har noen rester liggende.

 

Ukens dessert – Jordbær med hjemmelaget vaniljesaus

Den ultimate sommerdesserten er norske jordbær med vaniljesaus! Det er virkelig smaken av sol og sommer! Herlige saker!

Det å lage hjemmelaget vaniljesaus er fort gjort og ganske så enkelt når du bare vet hvordan du skal gjøre det. Du må passe på under oppvarmingen, slik at sausen ikke blir for varm, så følg fremgangsmåten nøye.

 

Handleliste

Frukt og grønt
2 løk
1 rødløk
2 hvitløk
1 pk stangselleri
1 pk gulrot
1 kg potet
1 fennikel
2 poser blandet grønnsalat (rundt 75 g hver)
1 lime
2 røde paprika
1 blomkål
1 pk cherrytomater
3 store tomater
1 liten kålrot
500 g jordbær
1 potte koriander
1 potte basilikum
200 g fersk spinat

Kjøtt og fisk
500 g laks
400 g torsk eller sei
400 g kjøttdeig
4 kyllingfileter
400 g ytrefilet av svin
450 g gode middagspølser

Meieriprodukter og andre kjølevarer
125 g parmesan
1 pk, 250 g, revet hvitost
3 dl creme fraiche
3 dl lettrømme
6 egg
1 l melk

Tørrvarer
2 bokser hakket, hermetisk tomat
500 g pasta penne
1 pk fullkornsris
1 vaniljestang

 

Hele denne ukemenyen er laget i et samarbeid med NorgesGruppen. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon