Torsk med nypoteter

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Torsk med nypoteter

Torsk med nypoteter, asparges og halvtørkede tomater.
Jeg hadde først tenkt å kalle dette en potetsalat, men innen retten var ferdig, var jeg jammen ikke sikker på om det var det riktige navnet. Du kan velge å servere potetene kalde som i en potetsalat og bare ha fisken varm, eller du kan servere alt varmt. Veldig godt blir det samme hva du velger.

Dette er egentlig litt luksusmat som passer like godt på en mandag som en lørdag.

Torsk med nypoteter

Til 4 personer
6–8 poteter
1 ts salt
10 cherrytomater
4 ss olivenolje
1–2 ts Maldonsalt
1/4 ts sukker
5–6 grener timian
150 g asparges
600 g skinn- og beinfri torskefilet
nykvernet pepper
25 g smør

Sett stekeovnen på 175 grader varmluft og kle et stekebrett med bakepapir.

Skrubb potetene godt og del dem i terninger. Kok opp vann og salt i en kjele og kok potetene møre, det tar ca. 15 minutter. Hell av vannet og la potetene dampe tørre. Ha i 2 ss olivenolje og rist rundt.

Torsk med nypoteter     Torsk med nypoteter

Del tomatene i to og legg dem med snittflaten opp på stekebrettet. Fordel over 1 ss olivenolje, 1/4 ts Maldonsalt, sukkeret og en av timiangrenene. Sett brettet i stekeovnen og stek i 20 minutter til tomatene blir halvveis tørket. Sånn ser tomatene ut når de er ferdige.

Fjern den nederste delen av aspargesstilkene før du skråskjærer det gjenværende i to deler. Kok aspargesen mør i lettsaltet vann i 3 minutter. Skal du servere dette kaldt som en potetsalat, skyller du aspargesene i kaldt vann slik at du får stoppet kokeprosessen. Hvis ikke, lar du aspargesene bli ferdig samtidig med fisken.

Torsk med nypoteter

Del fisken i 8 jevnstore stykker. Dryss over Maldonsalt og nykvernet pepper. Varm opp den siste skjeen med olivenolje i en stor stekepanne og legg i fiskestykkene med skinnsiden ned. Stek i 3 minutter. Snu stykkene og stek i 2 minutter. Ha i smøret og øs det over fiskestykkene. Ta fisken av varmen.

Torsk med nypoteter

Smak og kjenn om potetene er passe krydret før du fordeler dem utover et serveringsfat. Dander resten av ingrediensene over og rundt og avslutt med fiskebitene og det som er igjen av timianen.

Torsk med nypoteter

3 kommentarer til “Torsk med nypoteter”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon