Ukemeny for uke 40
Det blir høstferiemat denne uka for oss. Ikke at vi voksne skal ha høstferie, men ungene har fri fra skolen, så da tror jeg at jeg satser på at de kan få lage middagen en dag eller to denne uka. Jeg vet at ikke alle har høstferie denne uka. Ja, det er vel i grunn ganske mange som ikke har planer om å ha høstferie i det hele tatt.
Heldigvis er maten jeg foreslår akkurat like god å spise samme om man er i ferie- eller jobbmodus!
En riktig god uke til deg! Og husk; Nyt livet og nyt maten!
Mandag 30. september – Langpannekake med bacon
Vi kicker uka i gang med denne langpannekaka som ungene kan lage til vi voksne er ferdig på jobb. Ungene hjemme hos oss elsker både å lage og spise denne maten. Vi voksne liker godt å spise den vi også altså. Bare så det er sagt.
Tirsdag 1. oktober – Kyllingsalat med feta og oliven
Har kyllingfiletene du steker en tendens til å bli tørre og kjedelige i smaken? Det er ikke mange minuttene som skiller en saftig kyllingfilet fra en tørr, men det er ganske så stor forskjell i smaken. Fordi det er viktig å gjennomsteke kyllingfileten, er det lett å la den få et ekstra femminutt, bare for å være helt sikker. Gjør du som meg, får du både gjennomstekt og saftig filet!
Onsdag 2. oktober – Kikertsuppe med chorizo og røde linser
Det er veldig mange gode smaker i denne suppa som er full av smakfull chorizopølser, kikerter og røde linser. Dette er rett og slettskikkelig snaddermat!
Torsdag 3. oktober – Fårikål med en vri
Vil du ha en liten forandring fra den tradisjonelle fårikålen – som jeg også elsker og kommer til å legge ut oppskrift på – kan du prøve denne vrien. Her har fårikålkjøttet fått følge av hvitløk, rødløk, cherrytomater og bacon i tillegg til hodekålen. Jeg synes det er kjempegodt. Håper du synes det samme!
Fredag 4. oktober – Kalkungryte med butterdeigslokk
Jeg elsker gryter og kasseroller som tåler å stå i stekeovnen. Det er sikkert barnslig moro, men jeg er veldig fascinert av det faktum at jeg kan brune og steke ting i en kasserolle for så å sette hele sulamitten inn i stekeovnen etterpå. Her bruker jeg en gammel emaljert gryte når jeg lager kalkungryte med butterdeigslokk.
Lørdag 5. oktober – Kjøttfri lasagne
Lasagne kan faktisk veldig gjerne lages i vegetarform, helt uten så mye som duften av verken hest eller ku, bare med massevis av gode grønnsaker. Og det er skikkelig godt. Jeg er ingen vegetarianer, men liker å spise vegetarisk innimellom.
Søndag 6. oktober – Svinecarré med ris og brokkolisalat
Når maten både ser ultralekker ut og smaker godt som bare det, er det igrunn bare å sette seg ned for å nye et godt måltid!
Dessert – Pavlova med vaniljekrem og bær
Dette er definitivt en stor, stor kake- og dessertfavoritt! Den sprø marengsbunnen som, når den er perfekt stekt, er litt seig midt inni, og som rett og slett smaker helt himmelsk!
God uke til deg!