Ukemeny for uke 31

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 31

Etter en ganske så heftig jobbeuke er jeg virkelig klar for å ta det litt mer med ro denne uken! Manuset til den nye kokeboken blir levert nå i morgen, mandag, så da er jeg klar for å roe litt ned. Herlighet det er ganske så mye jobb å skrive ferdig all teksten til en bok! Jeg mangler fremdeles noen stemningsbilder og småting til boken, men det haster det ikke sånn med. Først skal manuset nå til gjennomlesning av redaktøren min og en ekstern korrekturleser, så får vi se hvor mye jeg må rette opp når jeg får det tilbake. Jeg skal komme tilbake med masse mer om boken senere.

Vi får satse på å spise litt god mat den uken som kommer også! Synes du ikke det høres ut som en god ide? Jeg stemmer for fargerik og smakfull mat!

Ønsker deg en super uke, og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 31. juli – Grillet laks med råstekte poteter og pesto

Dette er en av de mest bruke middagene hos oss hver eneste sommer! Så kjapt og enkelt å lage, og alle elsker det.

 

Tirsdag 1. august – Italiensk kikertsuppe

Jeg elsker denne kikertsuppen! Den tar sin tid å lage, for de tørkede kikertene skal ligge i bløt over natten, men det er definitivt ikke mye jobb inne i bildet.

Har du vært i Italia i sommer  – som jeg har vært – kan du drømme deg til bake. Eller du kan drømme om en tur som kanskje kommer!

Om du ikke tar deg tid til å legge i bløt kikertene, kan du bruke hermetiske også. Du finner oppskrift på kikertsuppe med hermetiske kikerter her! (sponset link)

Bak gjerne en godt focaccia og server til suppen!

 

Onsdag 2. august – Lysegrønn kyllinggryte

Elsker fargene i denne gryten! Og smakene, selvfølgelig!

 

Torsdag 3. august – Helstekt uer

Det er noe befriende deilig med helstekt fisk! Å putte alt i en ildfast form for så å sette det i stekeovnen. Saftig og godt bruker det å bli også! Om du ikke får tak i uer, kan du også bruke laks eller ørret.

 

Fredag 4. august – Grillspyd med biffkjøtt, ananas og persillesaus

Disse grillspydene folkens, de er supersaftige og gode! Jeg har laget dem mange, mange ganger, og elsker de smakskombinasjonene du får med biffkjøttet, det søte ananaskjøttet og den litt spisse persillesausen!

 

Lørdag 5. august – Calzone

Det slo meg plutselig at det er ALT for lenge siden jeg har spist clazone! Herlig innbakt og hjemmelaget pizza! Det må vi få gjort noe med denne uken.

Foto: Mette Møller

 

Søndag 6. august – Ribberull med aioli

Det er bare å begynne å gleder seg til søndag allerede! For dette er så utrolig godt! Sjekk fryseren å se om du du har en ribbe liggende fra jul, eller sjekk ut frysedisken i butikken. Du kan selvfølgelig også bestille fersk i en betjent kjøttdisk. Om ribben ikke er beinet ut fra før, gjør du det, før du fyller den med hvitløk og massevis av urter. Du kan lage ribberullen både inne i stekeovnen og ute i grillen!

 

Ukens kake – Stekt ostekake med blåbær

Begynner blåbærene å være modne der du er? Jeg tror kanskje at det begynner å blåne ganske bra her, men må nok fremdeles vente noen uker til det virkelig tar av! I mens kan vi jo bruke opp noen av de blåbærene som ligger i fryseren i denne herlige ostekaken! Dette vet jeg er en STOR favoritt hos mange av dere!

 

Ukens gjærbakst – Små spinat- og fetaostsnurrer

Herlig små snurrer fylte med spinat og smakfull fetaost. De er ypperlige å servere til en god salat, en suppe, eller som kveldssnack sammen med et glass vin!

En riktig god uke til deg!

 

 

2 kommentarer til “Ukemeny for uke 31”

  1. Hei,
    Oppskriftene ser gode ut og skal testes. Hvordan liker småbarn de forskjellige rettene?
    Har kresne unger som kommer til å protestere mot grønt og slikt.:)

    • Hei Godt! Test i vei! Det er litt vanskelig for meg å si hvordan dine barn kommer til å like disse oppskriftene, men jeg vet at unger lærer seg å spise og å like det de får servert. Det er viktig å ha en positiv innstilling (altså de vksne) når man skal prøve ny mat, og så er det viktig å ikke gi opp med en gang. Mange unger – og voksne også – trenger MANGE forsøk på å lære seg å like ny mat. Det at alle må smake, men at man ikke trenger å spise opp, bruker å være en god innfallsvinkel. Og så er det viktig å ikke gi alternativ mat til de som ikke ønsker å spise opp maten som servers. Ta litt små steg av gangen, så skal du se at dette kommer til å gå strålende! Masse lykke til! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon