Deilig calzone

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Deilig calzone

Med skranglete håndledd serverte jeg meg gjennom deler av studietida på noen av hovedstadens spise- og drikkesteder. Mangt og mye kunne blitt sagt om hvordan det gikk når de skranglete leddene sviktet innimellom slik at rødvin og øl føk ned på golvet og oppover pentøyet til gjestene. Her nøyer jeg meg med å mimre om de innbakte pizzaene en av kokkene brukte å lage til oss servitører. De var (nesten) verdt kronisk håndleddsskrangling.

For å få det beste resultatet, kreves høy temperatur i stekeovnen, så sett på stekeovnen i god tid, bruk bakestein hvis du har det, og vær kjapp når du åpner stekeovnsdøra slik at mest mulig av varmen bevares inne i ovnen.

Tips
Denne pizzadeigen kan du kjevle ut til vanlig runde pizzabunner, halvsteke dem på 300 grader i 3 minutter og så fryse dem ned. Når du skal ha en kjapp pizza, tar du en bunn rett fra fryseren, lager kjapp tomatsaus (se oppskriften litt lenger ned), legger på ønsket fyll og steker de i 4–5 minutter i glohet stekeovn.

Deilig calzone

Dette trenger du for å lage 6  calzoner / innbakte pizzaer

Pizzadeig
20 g fersk gjær eller 5 g tørket
3 dl vann, 37 grader
ca. 450 g hvetemel + til utkjevling
1 ts salt

Kjapp tomatsaus
1 ½ dl tomatpuré
4 ts tørket oregano
½ ts salt
nykvernet pepper
1 ts balsamico
1 ½ dl vann
4 ss olivenolje

Fyll
100 g Jarlsberg eller annen hvitost
2 pk á 125 g fersk mozzarella
200 g pepperoni eller salami

Bruker du fersk gjær, smuldrer du den i vannet og rører den ut før du blander det med melet og saltet i en miksmaster. Tørrgjær blander du sammen med melet før du tilsetter væske. Elt deigen godt sammen til den blir glatt, i 7-8 minutter. Deigen skal være så fast at den akkurat holder på å slippe bollen, men fremdeles så klissete at den kjennes litt ”stikkete” når du tar i den.

Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse. Det tar 1-1 ½ time. Sett stekeovnen på 300 grader hvis mulig, eller så høyt som den går. Har du pizzastein eller bakestein som passer i ovnen, setter du den inn samtidig.

Rør sammen alle ingrediensene til tomatsausen, unntatt olivenoljen. Rør oljen inn i en tynn stråle mens du rører hele tiden. Sett den til side.

Riv osten og del mozzarellaen i småbiter.

Dryss litt hvetemel på bakebordet og hvelv deigen over. Kna den sammen en gang før du deler den i 6 like store deler. Rull hver del ut til en bolle før du kjevler dem ut til sirkler, så tynt som du greier. Løft på deigen innimellom for å forsikre deg om at den ikke setter seg fast, og dryss eventuelt på litt mer mel. Fordel pizzasausen over bunnene. Fordel ostene og pølseskivene på den ene halvparten av hver av bunnene og brett den andre halvparten over. Brett deigen sammen slik at du tetter skjøten helt.

Stek to og to pizzaer samtidig i 5-10 minutter, avhengig av hvor effektiv stekeovnen din er.

 

 

Denne oppskriften er fra boka mi Søndagsmiddag. Det er Mette Møller som har tatt bildet. Se flere fine bilder fra Mette på Instagram: @mettemfoto 

2 kommentarer til “Deilig calzone”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon