Spinat- og fetasnurrer

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Spinat- og fetasnurrer

Små og søte er de av utseende. Saftige og smakfulle er de i smaken! Er ikke disse spinatsnurrene fine! De er som skapt for å bli servert sammen med en god suppe eller en tallerken med spekemat!

Du kan selvfølgelig lage dem større enn jeg gjør her for så å servere dem som en type pizzasnurrer, hvis du heller vil det.

Jeg bruker en hevedeig før jeg lager hoveddeigen her. Jeg bare rører sammen litt vann, mel og gjær på kvelden før jeg skal bake. Har du ikke tid eller tålmodighet til det, tilsetter du alt som skal være i hevedeigen i hoveddeigen, og så øker du gjærmengden fra 20 til 50 gram. Null problem!

Spinat- og fetasnurrer

Dette trenger du for å bake ca. 45 små spinat- og fetasnurrer

Hevedeig
3 dl hvetemel
2 dl vann, 37 grader
20 g gjær
1 ss olje
2 ts salt

Deigen
5 dl vann, 37 grader
11–12 dl hvetemel
2 dl durumhvete
2 ss olivenolje
1 ts salt
hevedeigen

Fyll
325 g fryst spinat
200 g fetaost
2-3 hvitløkfedd
3 ss kesam
salt
pepper

Rør ut gjæren til hevedeigen i vannet og rør alt kjapt sammen. Ha plast over og la det stå på kjøkkenbenken over natta eller i 3–4 timer.

Bland hevedeigen sammen med alle ingrediensene til hoveddeigen. Elt deigen i ca. 10 minutter. Da blir den god å jobbe med etterpå. Dersom du elter i kjøkkenmaskin, tar du og heller en liten stråle med olivenolje ned i bollen når den er ferdigeltet. Da smører det seg olje rundt deigen, og den fester seg ikke i bollen. Elter du for hånd, kan du bare olje deigen med en pensel før du putter den tilbake til bollen. La deigen heve i 30–40 minutter på et lunt sted.

Tin spinaten i en kasserolle. Smuldre i fetaosten, riv hvitløken på den fine siden av et rivjern, og rør ingrediensene sammen med kesam. Smak til med salt og pepper. Dersom fetaosten er ganske salt, trenger du kanskje ikke salte, men smak deg fram. Blandingen skal ha en fyldig og god smak.

Del deigen i fire. Kjevle hver del ut til et rektangel, 50 x 15 cm. Smør fyllet jevnt utover. La de 3 siste centimetrene være uten fyll. Da unngår du at fyllet tyter ut når du ruller sammen. Rull hvert rektangel sammen fra langsidene og skjær dem i 4 cm brede biter.  Vil du ha dem store, kjevler ut all deigen til ett stort rektangel, smører på fyllet og ruller sammen.

Etterhev snurrene i 20-25 minutter. Sett stekeovnen på 225 grader. Stek snurrene i 15–18 minutter. Avkjøles på rist.

 

7 kommentarer til “Spinat- og fetasnurrer”

 1. Så gode ut! Har lle ingredienser i hus unntatt durumhvetemel…går det like fint uten? 🙂 elsker nettsiden din og her her ofte!

 2. Hei Lise!
  Tusen takk for hyggelige ord!
  Kjør på uten durumhvete. TIlsett bare tilsvarende mengde med hvetemel, så blir det knall 🙂
  God bakst!

 3. Hei Signe!
  Nei, det er ikke veldig stor forskjell på fersk og tørrgjær. Det er litt ekstra futt i den ferske, så hvis du vet at du skal bake, kan du gjerne kjøpe inn det. Tørrgjæren er kjekk å ha i skapet til alle de gangene hvor bakertrangen kommer over deg og du ikke har fersk gjær i kjøleskapet.
  God bakst!
  Marit

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon