Ukemeny for uke 41

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 41

Så mange av de norske råvarene er på sitt beste nå!  Det er nå de er helt fulle av gode smaker, og samtidig på det billigste å kjøpe i butikken. Og det er mange av dem som er med i de forskjellige oppskriftene denne uka. Forhåpentligvis finner du mye godt som faller i smak!

Til de av dere som akkurat har startet høstferie: God ferie! Og til de av dere som akkurat er ferdig med sin – eller ikke skal ha høstferie: God arbeidsuke!

En riktig god uke til deg! Og husk: Nyt livet, nyt maten!

Ukemeny for uke 41

 

Mandag 6. oktober – Gratinert torsk og fennikel

Fennikel har smak av anis, og når du koker og gratinerer den som jeg gjør her, blir den i tillegg ganske så søt i smaken. En veldig god kombinasjon sammen med god, mild torsk og en smakfull pesto.

Ukemeny for uke 41

 

Tirsdag 7. oktober – Trøndersk cowboygryte

Det er lenge siden jeg har hatt denne barndomsklassikeren på ukemenyen nå. Jeg vet den er en stor favoritt hos mange!

Ukemeny for uke 41

 

Onsdag 8. oktober – Mild tomatsuppe med brødkrutonger

Tomater er noe av det beste vi kan spise – både smaksmessig og kroppsmessig. Det er utrolig deilig når de to tingene klaffer 100 prosent. Denne tomatsuppa er full av tomater, både ferske og hermetiske, den er kjempekjapp å lage, dufter deilig og smaker himmelsk! Mer enn det kan man vel ikke forlange av maten!

Ukemeny for uke 41

 

Torsdag 9. oktober – Laks med agurksalat og poteter

Nok en klassiker denne uka: laks med kokte poteter og agurksalat. Det er jo en grunn for at denne retten aldri går av moten!

Ukemeny for uke 41

 

Fredag 10. oktober – Marinert kylling med chilimos

Se for deg saftig kylling marinert og smakssatt med chili, koriander og hvitløk. Tomater og chili kokt sammen med ingefær og brunt sukker til det blir en sterk, men fantastisk smaksrik mos, og basmatiris kokt i søtlig kokosmelk! Kjenner du luktene komme mot deg?

Ukemeny for uke 41

 

Lørdag 11. oktober – Saftig lasagne med spinat

Lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang med denne, så er du sikret god middag i to dager!

Ukemeny for uke 41

 

Søndag 12. oktober – Grønnsakscurry

Jeg vet det er en lang innholdsfortegnelse til denne retten, men det er ikke så ille som det kan se ut til ved første øyekast. Mye av dette er ting du vanligvis har i kjøleskapet eller matskapet. Fiskesaus (nam pla) og soyasaus er vel de to tingene som ikke alle har i sitt matskap, men du får kjøpt det i de aller fleste matbutikker. Begge deler er sentrale deltagere i de fleste asiatiske middagsretter. Og vær trygg på at fiskesausen gir en mye bedre smak i maten enn den lukter!

Ukemeny for uke 41

 

Ukens kake – Lyse cupcakes med marengsglasur

Søte og smakfulle cupcakes med supergod glasur!

Ukemeny for uke 41

 

Ukens deilige gjærbakst – Eltefritt gulrotbrød

Jeg simpelthen elsker å bake eltefrie brød av den enkle grunn at resultatet blir som om jeg er en superduper baker som ikke har gjort annet enn å drysse mel på benker og kna ut brød! Men det har jeg jo! Og apropos å kna – disse brødene knar jeg jo ingen verdens ting. Ikke antydningen til et eneste lite knatak for å få disse brødene.

Ukemeny for uke 41

En riktig god uke til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon