Ukemeny for uke 41
Så mange av de norske råvarene er på sitt beste nå! Det er nå de er helt fulle av gode smaker, og samtidig på det billigste å kjøpe i butikken. Og det er mange av dem som er med i de forskjellige oppskriftene denne uka. Forhåpentligvis finner du mye godt som faller i smak!
Til de av dere som akkurat har startet høstferie: God ferie! Og til de av dere som akkurat er ferdig med sin – eller ikke skal ha høstferie: God arbeidsuke!
En riktig god uke til deg! Og husk: Nyt livet, nyt maten!
Mandag 6. oktober – Gratinert torsk og fennikel
Fennikel har smak av anis, og når du koker og gratinerer den som jeg gjør her, blir den i tillegg ganske så søt i smaken. En veldig god kombinasjon sammen med god, mild torsk og en smakfull pesto.
Tirsdag 7. oktober – Trøndersk cowboygryte
Det er lenge siden jeg har hatt denne barndomsklassikeren på ukemenyen nå. Jeg vet den er en stor favoritt hos mange!
Onsdag 8. oktober – Mild tomatsuppe med brødkrutonger
Tomater er noe av det beste vi kan spise – både smaksmessig og kroppsmessig. Det er utrolig deilig når de to tingene klaffer 100 prosent. Denne tomatsuppa er full av tomater, både ferske og hermetiske, den er kjempekjapp å lage, dufter deilig og smaker himmelsk! Mer enn det kan man vel ikke forlange av maten!
Torsdag 9. oktober – Laks med agurksalat og poteter
Nok en klassiker denne uka: laks med kokte poteter og agurksalat. Det er jo en grunn for at denne retten aldri går av moten!
Fredag 10. oktober – Marinert kylling med chilimos
Se for deg saftig kylling marinert og smakssatt med chili, koriander og hvitløk. Tomater og chili kokt sammen med ingefær og brunt sukker til det blir en sterk, men fantastisk smaksrik mos, og basmatiris kokt i søtlig kokosmelk! Kjenner du luktene komme mot deg?
Lørdag 11. oktober – Saftig lasagne med spinat
Lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang med denne, så er du sikret god middag i to dager!
Søndag 12. oktober – Grønnsakscurry
Jeg vet det er en lang innholdsfortegnelse til denne retten, men det er ikke så ille som det kan se ut til ved første øyekast. Mye av dette er ting du vanligvis har i kjøleskapet eller matskapet. Fiskesaus (nam pla) og soyasaus er vel de to tingene som ikke alle har i sitt matskap, men du får kjøpt det i de aller fleste matbutikker. Begge deler er sentrale deltagere i de fleste asiatiske middagsretter. Og vær trygg på at fiskesausen gir en mye bedre smak i maten enn den lukter!
Ukens kake – Lyse cupcakes med marengsglasur
Søte og smakfulle cupcakes med supergod glasur!
Ukens deilige gjærbakst – Eltefritt gulrotbrød
Jeg simpelthen elsker å bake eltefrie brød av den enkle grunn at resultatet blir som om jeg er en superduper baker som ikke har gjort annet enn å drysse mel på benker og kna ut brød! Men det har jeg jo! Og apropos å kna – disse brødene knar jeg jo ingen verdens ting. Ikke antydningen til et eneste lite knatak for å få disse brødene.
En riktig god uke til deg!