Helstekt uer

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Helstekt uer

Uer er ikke den mest brukte fisken, til det er nok tilgangen for liten, men finner du den i fiskedisken, er det ingen grunn til å la den ligge stille. Uer er en god matfisk som er så fast i fisken at den passer til både steking, grilling, supper og wok. Den smaker godt og er en lett fisk å jobbe med hvis du har lyst til å prøve ut nye ting til fiskemiddagen din.

Her tilbereder jeg den riktig så lettvint, bare stapper den full med ulike godsaker og binder den sammen før jeg helsteker den i stekeovnen på 180 grader.

Helstekt uer

Dette trenger du for å lage helstekt uer med oliven og timian til 4 personer
1 hel uer, 900 g – 1 kg
100 g soltørka tomat i olje
4 fedd hvitløk
1 lime
100 g god svart oliven
5-6 kvister frisk timian
1 ss kapers
2 ss olivenolje
pepper
salt
litt husholdningshyssing

Sett stekeovnen på 180 grader.

Noen ganger har de bare ferdig saltet uer i butikken, og bruker du det, må du ikke salte fisken mer før steking. Ferdig salta fisk bruker å være enn salt nok.

Helstekt uer

Sånn ser forma ut før jeg setter den i stekeovnen. 

Klipp av 4-5 hyssingstumper på ca. 30 centimeter og fordel dem i et ildfast fat med endene opp på langsidene. Legg fisken oppå. Del opp tomatene i mindre biter, skjær hvitløkfeddene i tynne skiver og limen i båter. Fordel det, sant oliven, timiankvastene, kapers, olje, pepper og eventuelt salt, inni og rundt fisken. Knytt sammen hyssingen.

Sett fisken midt i stekeovnen og stek den i ca. 20 minutter. Ta en titt og se om kjøttet flaker seg. Da er fisken ferdig.

Helstekt uer

Og sånn ser den ut når jeg tar forma ut av stekeovnen. 

Dette kan du servere med poteter eller ris eller couscous, eller du kan rett og slett bare servere massevis av deilig brød til!

Helstekt uer

God middag!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon