Lysegrønn kyllinggryte

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Lysegrønn kyllinggryte

Jeg elsker den irrgrønne fargen fra asparges og brokkoli! De lyser av liv og god smak.

Jeg har store planer om å dyrke mine egne sukkererter i sommer også! Robbing av sukkererterranken hjemme er et barndomssommerminne som sitter godt! Ikke for at vi noen gang ble tatt for robbingen. Jeg tror de hjemme var glade for hver eneste lysegrønne belg vi knasket i oss. Det er heldigvis ikke alt for lenge til vi kan finne fram spaden og sette i gang med utesåingen for årets sesong.

Lysegrønn kyllinggryte

Dette trenger du til 4 personer
4 kyllingbrystfileter
2 ss olivenolje
1 løk
3 fedd hvitløk
ca. 650 g nypotet
ca. 4 1/2 dl kyllingbuljong
pepper
1 bunt brokkoli
1 bunt asparges
75 g sukkererter
2 vårløk
salt

Skjær av eventuelle fettflekker på kyllingfiletene og tørk dem med kjøkkenpapir. Varm olivenoljen i en gryte eller stor stekepanne med litt høye kanter og lokk og ha i filetene. Brun dem 3 minutter på hver side. I mellomtiden skreller du løken og hvitløken og finhakker dem. Når kyllingfiletene har fått en gyllen farge, skrur du ned varmen til litt under medium styrke og har i løken og hvitløken. La den surre sammen med kyllingen i 4-5 minutter, til løken har blitt blank. Den skal ikke ta farge.

Vask og skrubb nypotetene. Er potetene store, deler du dem i mindre biter før du har dem i gryta sammen med buljongen og godt med nykvernet pepper. La det koke opp før du legger på lokket og skrur ned varmen til det akkurat koker. La det småkoke som dette i til potetene er nesten ferdigkokte.

Del opp brokkolien i små biter. For at den skal bli finest mulig, bruker jeg å dele den i stilken med en kniv og så rive selve blomsten fra hverandre. Da ryr den ikke så fort i stykker heller.

Lysegrønn kyllinggryte     Lysegrønn kyllinggryte

Skjær vekk de tørre endene på aspargesen. Er den lang, deler du den i to litt på skrått. Fjern eventuelt stilkfestet på sukkerertene og skjær vårløken i skiver.

Ha brokkoli og asparges i kasserollen og kok videre i 2 minutter. Så har du i sukkerertene og vårløken og koker ett siste minutt. Smak til med salt og pepper før du serverer.

Lysegrønn kyllinggryte

 

 

8 kommentarer til “Lysegrønn kyllinggryte”

  1. Irrgrønt er nydelig, og hva slår brokkoli egentlig…digg digg…skal lage denne her i dag…bladd i arkivet ditt og da blir det dette i dag….takk for dine ideer – de brukes stadig vekk…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon