Dette er en herlig putt alt oppi én gryte-middag, og det er jeg så utrolig svak for. Svak er jeg for indiske smaker også, så da er det innlysende at jeg synes dette blir en strålende middag.

Nå i november feires divali, som er hindienes lysfest. Og jeg blir gjerne med på en lysfest jeg også. Å tenne massevis av lys rundt i hele huset er jo noe av det hyggeligste som er nå når kveldene blir mørkere for hver dag.

Til fjorårets divalifeiring lagde jeg butter chicken og naan med safran. Sjekk gjerne ut den oppskriften også!

Denne gryten har en ganske mild smak. Ønsker du en sterkere variant, kan du doble mengden med curry paste.

PS! I oppskriften bruker jeg både Hot og Sweet utgave av Pataks mangochutney. Du kan også bare bruke én av dem. Det går helt fint.

Indisk kyllinggryte med ris og erter

4-5 personer

250 g basmatiris
2 løk
3 fedd hvitløk
3 cm (ca. 10 g) ingefær
1 ss kokosolje
3 toppede ts Patak Tikka Masala Curry Paste
1 søtpotet, ca. 450 g
675 g kyllingfilet eller kyllinglårkjøtt
5 dl Go Tan kokosmelk
1 boks, 4 dl, hakkede hermetiske tomater
2-3 ss Patak Hot Mango Chutney
1 toppet ss Patak Sweet Mango Chutney
175 g frosne erter

Til servering
gresk yoghurt eller creme fraiche
ekstra med Patak mango chutney – enten sterk eller søt type
naanbrød – klikk deg inn her for oppskrift 
spirer

Vask risen i kaldt vann i en bolle. Skift vann og gjenta 2-3 ganger. La så risen ligge i kaldt vann mens du forbereder resten.

Finhakk løkene, hvitløkfeddene og ingefæren og ha i en kjele sammen med kokosoljen og curry pasten. La det surre på litt under medium varme i 4-5 minutter.

Skrell søtpoteten og del den i terninger på ca. 2 x 2 cm. Del kyllingkjøttet opp i terninger som er ca. 4 x 4 cm. Ha terningene i gryten og hell også i kokosmelken, de hermetiske tomatene og risen. Kok opp under omrøring, legg over et lokk og la det småkoke i 18-20 minutter. Rør i bunnen noen ganger sånn at risen ikke setter seg fast.

Når risen begynner å bli ferdig, rører du inn de to ulike mangochutneyene og de frosne ertene.

Her serverer jeg gryten med en god klatt gresk yoghurt, ekstra mangochutney, naan og spirer. Kos deg!

 

 

 

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Haugen-Gruppen

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    • Veldig bra påpekt, Ingrid, for jeg hadde jo glemt å skrive det inn i oppskriften. Den skal inn sammen med kokosmelken og de hermetiske tomatene, og nå har jeg skrevet det inn. Takk, takk 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *