Kyllingtandoori med blomkål og gulrot

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time

Porsjoner: 4

Kyllingtandoori med blomkål og gulrot

De færreste av oss har en indisk tandooriovn stående hjemme – jeg har det iallfall ikke – men jeg tar sjansen på å kalle dette en kyllingtandoorirett allikevel! Jeg bruker stekepanna til å steke både kyllingen og grønnsakene, før jeg lar det hele putre under lokk i ca. 20 minutter, men før jeg kommer så langt, marinerer jeg kyllingkjøttet i yoghurt og gode krydder.

Et av mine aller beste råd når du skal bruke kyllingkjøtt i ulike gryter, er å velge lårkyllingkjøtt istedenfor kyllingbrystfiletene. Lårkjøttet blir mørere, saftigere og mer smakfullt enn brystfiletene når det tilberedes på denne måten. Og nå får du jo kjøpt ferdig utbeinet lårkjøtt hos alle de store dagligvarekjedene.

Jeg elsker mat som dette!

Server gjerne hjemmelagde naan til kyllingen!

Ingredienser

Kyllingtandoori med blomkål og gulrot
3 dl yoghurt naturell type gresk yoghurt
0.25 ts spisskummen
0.25 ts chilipulver
0.5 ts tandoori masala eller garam masala
1 ts salt
0.5 ts nykvernet pepper
600 g kyllingfilet
1 blomkål
2 gulrot/gulrøtter
2 ss solsikkeolje til steking
2 dl fløte

Til servering
kokt ris
rød gjøksyre til pynt

Slik gjør du

Bland sammen yoghurten og alle krydderne i en pose. Del opp lårfiletstykkene i 2 eller 3 og ha dem i posen sammen med marinaden. Gni det godt sammen slik at alle kjøttstykkene blir dekt av krydder og yoghurt. Legg posen i kjøleskapet de kommende 3-4 timene eller over natten.

Du kan også la det ligge i 20-30 minutter, hvis det er det du har tid til, før du fortsetter med kokkeleringen. Det blir veldig godt da også.

Del blomkålen i buketter og gulrøttene i ca. 3 cm store biter. Jeg bruker å skjære gulrøttene med skråsnitt. Skjære én gang, så rulle gulroten rundt én gang, skjære, rulle etc. Da får jeg disse asymmetriske bitene som jeg er veldig glad i.

Varm 2 ss olje i en stekepanne og stek brimkålbitene på høy varme til de blir brunflekkete. De skal ikke gjennomstekes, bare få ønsket farge. Ta dem ut og legg over på et fat før du har i gulrotbitene og gjentar med dem.

Tilsestt resten av oljen i stekepannen og skru ned varmen litt. Ta kyllingkjøttet ut av marinaden og legg dem over i pannen.  Stek dem på den ene siden til de blir gyllenbrune. Vend dem rundt og legg tilbake grønnsakene du akkurat har stekt. Hell over fløten, skru ned varmen til det akkurat putrer og legg over et lokk. Har du ikke lokk som passter stekepannen, legger du over aluminiumsfolie. La det småkoke/våre akkurat over kokepunktet i ca. 20 minutter.

Kok ris etter anvisning på pakken.

God middag!

4 kommentarer til “Kyllingtandoori med blomkål og gulrot”

  1. Hei!
    Regner med at mengdeangivelsene av spisskummen, chilikrydder og tandoori masala skal være i teskjeer?

    • Oh la la! Ja, det hadde blitt litt mye med spiseskjeer eller desiliter her! Ha ha ha! Takk for at du sa i fra. Har rettet opp nå!

  2. Kanskje dumt spørsmål.. men kan marinaden brukes til noe når den har gjort nytten sin på kyllingen? Ille å bare kaste den. Kunne den blitt til saus feks?

    • Hei Grete! Ettersom det er yoghurt i marinaden, vil den sprekke hvis du koker den, og den må kokes ettersom det har vært rå kylling i den. Men du kan godt ta med litt av den oppi gryta. Det blir bare godt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon