Ukemeny for uke 46
Snøen har kommet! Og ja, jeg vet at dere i Tromsø allerede har hatt den i to uker! For min del kunne den gjerne ventet litt til før den dukket opp, men det kan vi som kjent ikke få gjort noe med, så da er det vel bare å kle på seg og være fornøyd med livet!
Med kuldegrader og snø, må det også komme en skikkelig god gryte på bordet i løpet av uken, så på søndag står det en duftende og smakfull kjøttgryte på menyen! Håper du har lyst til å prøve både den og mange av de andre middagene som står på menyen!
Ønsker deg en strålende fin uke! Og husk; Nyt livet og nyt maten!
Mandag 11. november – Couscous med kikerter, fennikel og oliven
Mmmm! Det er deilige smaker i denne lettvinte og gode mandagsmiddagen! Denne er også kjempefin å bruke som tilbehør til et stekt stykke av både kjøtt og fisk.
Tirsdag 12. november – Laks med pasta og grønnsaker
Kombinasjonen pasta og kremost (som på 10 sekunder blir en super ostesaus) er en av de mest lagde fiskemiddagene hjemme hos oss. Bestandig poppis!
Onsdag 13. november – Kotelettgryte med pærer
Denne godsaken har vært en trofast slager på bloggen i mange år, og er jo en one-pot-gryte hvor du altså lager hele middagen i én og samme gryte.
Og bare så du vet det: svinekoteletter, pærer og poteter går veldig godt sammen smaksmessig!
Torsdag 14. november – Spagetti med hvitløk og parmesan
Dette er virkelig noe av det enkleste og beste som går å lage på et kjøkken. Alle former for pasta passer virkelig som fot i hose sammen med hvitløk, parmesan og god olivenolje. Og det er nesten de eneste ingrediensene som er i denne middagen.
Fredag 15. november – Kyllingwraps med avokado og rømme
Her kommer et smart tips til alle som vil at kyllingfileten skal stekes ferdig ekstra fort! Del den i to på langs sånn at den blir bare halvparten så tykk. Gjør du det først, lager du ferdig denne middagen på noen få minutter.
Lørdag 16. november – Sashimi med mango og koriander
Å hvilken lykke det er å kunne spise denne maten! Dette synes jeg er fantastisk vakker og eventyrlig god mat på samme tid. Når den da i tillegg føles både rensene og godgjørende for hele kroppen, sier det seg selv at dette er skikkelig poppismat!
Søndag 17. november – Mexicansk gryte
Jeg elsker denne kjøttgryten! Ikke vet jeg om de spiser gryter som dette i Mexico, men om de nå skulle gjøre det, tenker jeg at de hadde elsket denne gryten 😉
Ukens kake – Sjokoladeformkake med sjokoladeglasur
Jeg ELSKER formkaker! Og det vet jeg at det er så mange av dere som gjør også. Og med masse sjokolade i både selve kaken og glasuren, er denne en garantert suksess!
Nystekte skolebrød med massevis av vaniljekrem og kokos! NAM!
En god uke til deg!