Ukemeny for uke 6
En ny uke står for tur, og det betyr nye muligheter for å spise god mat. Det kan vi like!
Som alltid skal det være noe for enhver smak i ukemenyen – noen kjappe middager og andre som tar litt lengre tid å gjøre ferdig. Litt fisk, litt hvit kjøtt og litt rødt kjøtt – og én vegetarisk middag.
Jeg håper du finner deg noen nye – og kanskje også noen gamle – favoritter i forslagene mine for denne uken! Ønsker deg en super uke, og husk: Nyt livet og nyt maten!
Mandag 2. februar – Tagliatelle med ratatouille
Dette er fantastisk deilig mat! Intet mindre!
Tirsdag 3. februar – Kalkungryte med butterdeiglokk
Alt blir ekstra staselig når det får et lokk av butterdeig på toppen! Bytt ut kalkunen med kylling dersom det passer bedre.
Onsdag 4. februar – Pølsefest på en onsdag!
Her skeiver vi ut med en skikkelig pølsefest midt i uka!
Torsdag 5. februar – Tom Yam-suppe med sjøreps og laks
Supergode thailandske smaker i denne suppa. Du kan gjerne bytte ut krepsen med vanlig norske reker – helst ferske eller frosne, og ikke dem som ligger i lake.
Fredag 6. februar – Supergod lasagne med spinat
Lag like godt dobbel porsjon når du holder på, så har du til en dag hvor du har mindre tid.
Lørdag 7. februar – Stekt ørret med dillpotet og rødbetpesto
Blir glad bare av å se fargene på denne maten! Så blir du, heldigvis, enda gladere når du tar en smak.
Søndag 8. februar – Varm vintergryte med bacon og pølser
Dette er en skikkelig deilig søndagsgryte med massevis av gode smaker!
Ukens kake – Stekt ostekake med nugatti
I denne ostekaken er det kremosten som får råde sammen med Nugatti. Det ultrasøte sjokoladepålegget gir en morsom motvekt mot den litt syrlige kaken.
Ukens gjærbakst – Kardemommeknuter!
Mmmmmm……..
God bakst!
God uke til deg!