Ukemeny for uke 46

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 46

Innimellom synes jeg det er fredag og søndag hele tiden. Ukene går i et forrykende tempo med alle sine faste og mindre faste hendelser. Heldigvis har jeg en jobb jeg elsker! Det håper jeg du har også! Det å glede seg til å gå på jobb er en bra ting.

Og så må vi glede oss til maten vi skal spise i løpet av uken. Det er viktig det også. Kose seg litt med planleggingen av hva man skal lage, handle inn – kanskje stort én gang i uken – og kjenne at man er på forskudd. Det er bestandig en deilig følelse.

Som vanlig er det litt av hvert å finne i ukemenyen – både vegetarmiddag, fisk, kylling, svinekjøtt og oksekjøtt. Jeg er hellig overbevist om at det beste for oss er å spise litt av det meste, og det prøver jeg å etterfølge i ukemenyen også.

Ønsker deg en riktig fin uke! Og husk: Nyt livet og nyt maten!

Ukemeny for uke 46

 

Mandag 9. november – Supersalat!

Jeg virkelig elsker mat som dette! Plukk og miks det du selv vil ha! Plasser alle de ulike råvarene i hver sin lille skål, så kan alle plukke med seg det de har lyst på. Forandre gjerne oppskriften ut fra hva du har tilgjengelig i kjøleskapet og det som ser best ut i butikken.

Ukemeny for uke 46

 

Tirsdag 10. november – Kyllingsuppe med ris

Dette er en fyldig og god tomatisert kyllingsuppe som hele familien garantert vil være særdeles svake for! Du kan bruke både kyllingbryst som du steker opp eller du kan bruke en ferdiggrillet kylling rett fra butikken, om du vil at lagingen skal gå ekstra fort.

Ukemeny for uke 46

 

Onsdag 11. november – Deilig fiskeform med bacon og valnøtter

Det er bestandig utrolig deilig når man kan putte hele middagen i én form. Særdeles lite oppvask og det som måtte være av oppvask kan jeg vaske ferdig mens middagen blir ferdig.

Bacon til fisk er en god, gammel favoritt!

Ukemeny for uke 46

 

Torsdag 12. november – Bakt pasta med tomat, ost og pølser

Det er ikke bestandig så mye som skal til for å lage en super familiemiddag. Denne middagen ble første gang til etter kjøleskapsraid-metoden. Altså at jeg brukte det som fantes i kjøleskapet. Har du rester liggende, er dette en strålende mulighet til å få brukt dem opp.

Og skulle du ikke ha det du trenger liggende på lur i kjøleskapet, er det bare å handle inn. Dette er en kjapp og super middag!

Ukemeny for uke 46

 

Fredag 13. november – Rosa fisketaco

Hvis du har lyst til å prøve en skikkelig smakfull laksevariant, kan du prøve denne. Her bruker jeg masse koriander og de typiske tacokrydderne spisskummen og paprika, og moser dette sammen til jeg får en supergod marinade som passer utmerket til laksen.

Ukemeny for uke 46

 

Lørdag 14. november – Den beste lammegryten

Fyll kjøkkenet med deilige dufter hele dagen! Denne gryten blir aller best når den får lov til å stå og putre på stekeplaten i flere timer. Resultatet er en gryte med et kjøtt som er så mørt at det nærmest går i stykker bare du ser på det!

Denne gryten må du bare prøve!

Ukemeny for uke 46

 

Søndag 15. november – Fylt kalkunbryst i langpanne

Det er en egen høytid over kjøtt som er fylt med en eller annen form for stuffing. Det gir et ekstra løft til kjøttet. Dessuten ser det innmari lekkert ut når du skjærer det opp. Og mat handler jo mye om estetikk – vi spiser med både øyne og munn.

Ukemeny for uke 46

 

Ukens kake – Plomme- og bjørnebærpai

Det er heldigvis fremdeles gode plommer og bjørnebær å få tak i, i butikken, og jeg bruker dem mer enn gjerne i denne paien! Dette er den samme grunnoppskriften som jeg bruker til én av de mest populære oppskriftene på bloggen; nemlig rabarbrapaien min. Har du ikke bjørnebær og plommer, kan du for eksempel bruke pærer eller epler istedenfor.

Ukemeny for uke 46

 

Ukens gjærbakst – Søt hvetestang med vaniljefyll og malte mandler

Hvetestang med makronfyll og vaniljekrem har bestandig vært èn av mine søte bakefavoritter. Lett og luftig, søt, klissete og supergod!

Ukemeny for uke 46

En riktig så god uke til deg!

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon