Ukemeny for uke 40
Nå er det høstferietid for mange av dere som leser bloggen, men slettes ikke alle. Noen har høstferien neste uke, mens andre slettes ikke har en eneste høstferiedag. Det avhenger vel som oftest av om man har unger som går på skolen, som bor hjemme.
Samme om du har høstferie eller ikke, blir jeg jo glad om du er på tur inn i en god uke. Jeg skal iallfall gjøre mitt til at du skal få inspirasjon på matfronten. Både her på bloggen og på Facebook, Instagram og Snapchat. Om du ennå ikke følger meg der, er du hjertelig velkommen til å følge. Du finner meg med navnet “frutimian” alle steder.
Jeg ønsker deg en riktig så fin uke, og husk; Nyt livet og nyt maten!
Mandag 28. september – Gratinert torsk med fennikel og pesto
Fennikel og fisk er en veldig god kombinasjon, så om du ikke har prøvd den ut ennå, kommer det herved en oppfordring til deg 🙂
Og pesto, ja, det er jo bestandig godt!
Tirsdag 29. september – Saftig, panert kylling med ovnsbakte grønnsaker
For å gi ekstra smak til helt vanlig kylling, panerer jeg dem i brødsmuler og parmesan, og det blir skikkelig saftig og godt!
Onsdag 30. september – Tomatsuppe med ostelokk
Hjemmelagd tomatsuppe er, etter min smak, skikkelig godt og en helt perfekt hverdagsmiddag. Billig er den også. Og det kan jo være kjekt fra tid til annen.
Torsdag 1. oktober – Rosa fisk til middag
Dette er for meg middag som passer akkurat like godt på en hverdag som i helgen. God middag!
Fredag 2. oktober – Kjøttdeiggryte
Denne kjøttdeiggryten lager du like nesten kjapt som du lager er posegryte! Og denne blir mye bedre 🙂
Lørdag 3. oktober – Fylt kalkunbryst og grønnsaker i langpanne
Det er en egen høytid over kjøtt som er fylt med en eller annen form for stuffing. Det gir et ekstra løft til kjøttet. Dessuten ser det innmari lekkert ut når du skjærer det opp.
Søndag 4. oktober – Deilig lammegryte
Lammekjøtt er som skapt for å danse med spennende krydder fra det Nord-Afrikanske kjøkkenet. Gurkemeie, koriander og spisskummen er alle smaker som komplementerer det smakfulle lammekjøttet.
Ukens dessert – Deilig plommeterte
Denne plommeterten er veldig enkel å lett å lage, og den krever ikke noen form for blindsteking av paiskall for å få et vellykket resultat.
Ukens gode gjærbakst – Luftige rundstykker med nøtter
Hvor ofte bruker du å bake? Jeg tror at jeg egentlig hadde hatt godt av å bake hver dag, for baking er for meg skikkelig rekreasjon!
En riktig så god uke til deg!