Ukemeny for uke 49

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 49

Advent! Det første lilla lyset er tent. Åh, nå er vi inne i en fantastisk tid! Her gjelder det å kose seg mest mulig og ikke la alt det stresset, som desember veldig lett fører med seg, ikke få makten. Det er bedre med støv inne i krokene enn en utslitt kropp på julaften. Det er også mye bedre med 2 bakte julekaker (eller én for den del) enn stress og kav for å lage masse forskjellig.

Det kommer ikke til å hindre meg fra å legge ut mange gode julekakeoppskrifter nå i adventstiden. Noen ligger her på bloggen allerede – de kommer jeg bare til å løfte fram igjen – mens andre kommer inn for første gang. Føl deg fram og lag så mange du vil – uten at det blir stress!

Vi må ha litt middag i den første uka i advent også. Litt av hvert. Forrige uke var den første ukemenyen som bevisst ikke hadde kjøtt på mandag. Sånn blir det denne mandagen også. Jeg kjører på med «Meat Free Monday».

Ønsker deg en riktig fin uke! Og husk; Nyt livet og nyt maten!

Ukemeny for uke 49

 

Mandag 2. desember – Middag på 12 og et halvt minutt

Her er vi virkelig nede på sekundtelling kan du se! Mesteparten av disse minuttene går med til å koke opp vannet til nudlene. Og mens du venter på det, kan du dele opp agurker og hakke opp chili og koriander. Makrellen jeg bruker, har jeg kjøpt ferdig i butikken. Samme hvor effektiv jeg er, rekker jeg ikke å røyke den selv på disse små minuttene.

Ukemeny for uke 49

 

Tirsdag 3. desember – Ovnsbakte grønnsaker og kjøtt

Dette er en oppskrift til inspirasjon mer enn nøyaktig etterfølgelse. Poenget er rett og slett å få putta middagen inn i stekeovnen slik at den nærmest lager seg selv. Bruk de grønnsakene som du har liggende eller som frister mest i butikken.

Ukemeny for uke 49

 

Onsdag 4. desember – Pastasalat med kylling

Dette er en skikkelig luksussalat hvor jeg bruker ferdigkjøpte confiterte kyllinglår. Du kan selvfølgelig bruke vanlige kyllinglår istedenfor. Godt blir det! Vær du trygg!

Ukemeny for uke 49

 

Torsdag 5. desember – Duftende blomkålsuppe

Blomkålsuppe er godt hvilken dag i uka som helst! Så enkelt og greit er det.

Ukemeny for uke 49

 

Fredag 6. desember – Den beste kyllingburgeren

Den tar litt tid å lage, denne burgren, men akk og ve som god som den blir. Og heldigvis er det verken vanskelig eller spesielt tidkrevende med selve lagingen. Kjøttet trenger bare litt tid til selve godgjøringen.

Ukemeny for uke 49

 

Lørdag 7. desember – Thailandske fiskekaker med sursat chilisaus

Lyst på litt fyrrige fiskekaker? Da må du prøve disse! De er kjempegode med mye smak av både chili og kaffirlime. Og sausen; ja den er som skapt for fiskekakene.

Ukemeny for uke 49

 

Søndag 8. desember – Quiche med chorizo

Pai er for meg typsik cafémat, så da kan jeg jo drømme meg bort til en fortauscafé ett eller annet sted mens jeg sitter hjemme ved kjøkkenbordet. Disse paiene kan du enten lage som små porsjonspaier – hvis du har egnede former – eller du kan lage én stor. Beregn litt lenger steketid med én stor.

Ukemeny for uke 49

 

Dessert – Saftig fyrstekake

En perfekt stekt fyrstekake er akkurat så bløt inni at den gir litt etter når du skjærer i den, men ikke så bløt at den fremdeles er rå. Perfekt stekt smelter den nesten før den har kommet inn i munnen.

Ukemeny for uke 49

En riktig god uke til deg!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon