Ukemeny for uke 30

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 30

Fortsatt god sommer, folkens! Nå vet jeg at en del av dere er tilbake i jobb igjen, etter avsluttet ferie. Hold ut mandagen, så går det lettere etterhvert 🙂

For de av dere som følger med på SnapChat eller InstagramStories, vet at vi driver og pusser opp hjemme og at vi akkurat nå verken har stekeovn eller kokeplater som fungerer. Heldigvis skinner solen og grillen står like utenfor. Jeg håper at vi får satt på plass store deler av kjøkkenet nå denne uken. Kjøkkenbenkene og oppvaskkummen må vi fremdeles vente ganske lenge på. Men det må jo bare gå.

Følg meg gjerne på Snap eller Instagram Stories du også, så får du se mer av det som skjer i matblogglivet, men som aldri kommer på bloggen. Du finner meg som Fru Timian eller frutimian.

Her kommer mine middagsforslag for den kommende uken. Som vanlig er det litt av hvert, og som vanlig håper jeg at du finner noe som frister deg.

Ønsker deg en strålende fin uke! Og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 23. juli – Kjærlighetssuppe

Det er løpstikken som gir navnet til suppen. Løpstikke, som er en plante du kan ha i grønnsakshagen, regnes som et afrodisiakum – et kjærlighetsmiddel – og kalles derfor også kjærlighetsurt. Om du ikke har løpstikke tilgjengelig, kan du bruke stangselleri eller persille som smakssetter i denne gode suppen.

 

Tirsdag 24. juli – Pølse i brød med skikkelig godt tilbehør

Jeg elsker en god grillpølse, grillet over forholdsvis svak varme ganske lenge, sånn at den blir supersaftig, og servert med knall tilbehør!

Her har jeg laget en aubergine- og yoghurtsaus og en sennepsmajones som jeg serverer til pølsene. Nam!

 

Onsdag 25. juli – Makrell med indisk vri

Nå har makrellen kommet i fiskediskene, så da er det bare å slenge den på grillen og nye i rikt monn!

 

Torsdag 26. juli – Sommersalat med vannmelon og fenalår

Jeg elsker sommermat som dette! Lette og friske smaker blandet sammen i en herlig salat. Har du tenåringer – eller andre storspisere – i hus (som jeg har), kan du servere kokt ris eller pasta til, og kanskje nybakt eller opptint focaccia.

 

Fredag 27. juli – Kyllinglasagne

Kanskje er stekeovnen vår installert til fredag også, sånn at vi kan ha denne gode kyllinglasagnen til middag.

 

Lørdag 28. juli – Grillet tunfisk

Innimellom dukker det opp fersk tunfisk i fiskedisken i lokalbutikken.Den er supergod å legge på grillen i noen minutter og servert enkelt som dette.

 

Søndag 29. juli – Herlig kyllingsalat med grov focaccia til

Jeg synes det er både godt og fint å bruke kyllingfileter med skinnet på når jeg lager denne salaten, men det går helt fint å bruke vanlige kyllingfileter uten skinn på også, altså.

Blåmuggosten og de honningristede nøttene er supergode. Og om det er litt for tidlig i sesongen til å kunne bruke bjørnebær ennå, kan du bare kutte dem ut eller du kan bruke bringebær.

 

Ukens kake – Blåbæriskake (sponset link)

Knallgod iskake som du ikke trenger ismaskin for å lage og som jeg vet veldig mange av dere har laget mange ganger.

 

Ukens gjærbakst – Grovbrød uten elting

Bestandig populært med nybakt brød!

 

Ha en strålende fin uke!

2 kommentarer til “Ukemeny for uke 30”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Utvikling og Hosting av Sircon