Grillet tunfisk

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Grillet tunfisk

Det er ikke ofte det er fersk tunfisk å se i fiskediskene bortetter, men en gang innimellom dukker det opp noen skiver. Fersk tunfisk er veldig godt å grille. Det er viktig å ikke grille – eller steke, dersom du gjør det – for lenge, for da blir den fort litt tørr. Tunfisk tilhører definitivt i den kategorien som ikke bør gjennomstekes helt for så å legge til noen minutter på steketiden bare for å være helt sikker!

Dette er en enkel tunfiskrett. Kan serveres alene sammen med en salat eller kokte nypoteter, eller som en del av et større koldtbord. Passer dessuten godt som snaddermat på kvelden når ungene er i seng og skuldrene er senket!

Grillet tunfisk

Dette trenger du for å lage grillet tunfisk til 4 personer
600 g fersk tunfisk
1 ts Maldonsalt
godt med nykvernet pepper
1 neve estragon
1 sjalottløk
100 g gode olivener
100 g kapers
skall og saft av 1 sitron
2 ss olivenolje
1 ss hvitvinseddik

Grillet tunfisk

Skjær tunfisken i 2 cm tykke skiver. Dryss over salt og pepper og grill skivene på en varm grill  i 4 minutter på hver side. Tunfisken skal være rosa inni. Klem litt på den underveis for å kjenne på konsistensen. Den skal fremdeles være litt myk å klemme på.

Grovhakk estragon og finhakk løken, og bland det sammen med resten av ingrediensene. Her bruker jeg en blanding av vanlige små kapers og store med stilk.

Grillet tunfisk

Legg den ferdiggrillede fisken på et serveringsfat og hell marinaden over.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon