Grillet makrell med sprøtt skinn

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Grillet makrell med sprøtt skinn

Har du lyst til å lage superduper god middag? Da kan du lage dette! Det var nemlig det jeg fikk som respons da denne middagen ble fortært av gjengen her i huset. Jeg blir skikkelig lykkelig når jeg kan servere mat som dette – fantastisk sunn, vakker, ultragod og sesongbetont som bare det – til slik unison respons fra hele familien.

Helt ferske makrellfileter, grillet til skinnet blir helt sprøstekt, med grillede tomater, råstekte poteter og chilimajones! For en fantastisk sommermat!

For meg er makrell sommerfisken med stor F. Eller ble det egentlig stor S? Ja, ja. Du skjønner hva jeg mener. Den fete makrellen med det grå, litt rødlige kjøttet har en egenartet og god smak. Og den tåler godt å bli smakssatt med ganske kraftige smaker. I dag var det bare salt og pepper som kom på fiskekjøttet, og det funker veldig bra det også.

Så lager jeg en superkjapp chilimajones som jeg serverer til! Snadder!

Grillet makrell med sprøtt skinn

Dette trenger du for å lage grillet makrell med råstekte poteter og chilimajones til 4 personer

Makrellen
4 makreller, 250-300 g hver
salt
nykvernet pepper
1 ss solsikkeolje
1 grein cherrytomater
1 lime

De råstekte potetene
7-8 poteter
4-5 greiner timian
2 ss olivenolje
½ ts salt
nykvernet pepper

Chilimajonesen
1 rød chili
100 g majones
50 g gresk yoghurt
saft av ½ lime
salt
nykvernet pepper

Fyr opp grillen.

Grillet makrell med sprøtt skinn

Start med chilimajonesen. Ta med frøene hvis du vil ha en sterk majones eller skrap dem ut og fjern dem før du enten hakker den opp så fint du greier eller moser den i en morter. Rør det inn sammen med majones og yoghurt og smak til med limesaften, salt og pepper.

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft. Del potetene i båter og hakk opp timianen. Bland det sammen med olivenoljen, salt og pepper og ha det over i en langpanne. Stek potetene i ca. 20 minutter.

Rens makrellene. Skjær opp buken og fjern innmaten. Jeg synes det er enklest å filetere den når hodet sitter på, men her vet jeg meningene er delte. Du får prøve deg fram. Bruk en fileteringskniv. Legg en renset fisk foran deg med hodet mot deg. Før kniven helt ned til beinet og skjær langsetter beinet ned til halen. Så er den fileten løs. Vend fisken og gjenta på den andre siden. Bruk en fiskepinsett til å nappe ut beina.

Fordel salt, pepper og olje på filetene.

Grillet makrell med sprøtt skinn

Når grillen er klar, legger på makrellen med skinnsiden ned. Grill den til du får et sprøtt skinn, ca. 5 minutter. Snu fiskestykkene og grill videre i 1-2 minutter.

Grillet makrell med sprøtt skinn

Legg på tomatene og oppdelt lime når det er igjen noen minutter av grilltiden.

Grillet makrell med sprøtt skinn

Grillet makrell med sprøtt skinn Grillet makrell med sprøtt skinn

God måltid! Kos deg!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon