Kyllinglasagne

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kyllinglasagne

Verdenen av gode kyllingretter, som passer i en langpanne og som er perfekte å servere til både få og mange, er uttømmelig. Her kommer en ny variant fra meg. Jeg har kalt den kyllinglasagne fordi den ser ut som nettopp det når du tar den ut av ovnen. Smaker like godt som lasagne gjør den også!

Om det rent teknisk er riktig å kalle den lasagne, skal jeg ikke uttale meg for bastant om, men det er jeg egentlig ikke så nøye på heller.

Da jeg lagde denne kyllinglasagnen for å ta disse bildene, var huset hjemme fullt av tenåringsjenter, så da bildene var tatt, tok jeg med meg formen hjem – bildene ble tatt på verkstedet mitt – og brukte jentegjengen som smakstestere. Jeg tar det bestandig som et godt tegn når fatene nærmest blir slikket rene 🙂 Jeg slår dermed fast at denne kyllinglasagnen er: GODKJENT AV TENÅRINGER!

En annen oppkrift på bloggen som er mer enn godkjent av veldig mange av dere lesere, er ARVEKYLLINGEN! Du finner oppskriften på den her!

I oppskriften bruker jeg ricotta, som er en italiensk ferskost, til ostesausen. Om du ikke får tak i det, kan du bruke cottage cheese og creme fraihe i en blanding (mos gjerne ut klumpene på cottage cheesen med en stavmikser), bare creme fraiche eller creme fraiche og fløte i en blanding. Jeg har prøvd mange ulike varianter og det funker. Skal være 3 dl samme hvilken blanding du bruker.

Oppskrift på kyllinglasagne

til 4 personer (dette er ganske store porsjoner)

2 egg
3 dl ricotta – se forøvrig kommentar over selve oppskriften
2 ts salt
nykvernet pepper
2 ts tørket oregano
½ ts ts tørket timian
250 g ost
700 g kyllingfilet
1 boks, 4 dl, knuste hermetiske tomater
8-10 cherrytomater
noen timiangreiner

Sett stekeovnen på 225 varmluft og finn frem en liten langpanne. Langpannen skal være stor nok til at alle kyllingfiletene får plass i formen uten at de ligger oppå hverandre.

Rør sammen eggene, ricottaen (eller hva du nå bruker eventuelt istedenfor ricotta), 1 ts salt, godt med pepper, 1 ts oregano og all timianen. Riv osten og rør den inn også.

Legg kyllingfiletene, med oppsiden ned på en skjærefjøl og snitt dem opp fra den ene siden sånn at du kan brette dem utover. Fordel en god spiseskje med hver av tomatsausen og osteblandingen på filetene og brett dem så sammen igjen. Legg dem ned i formen med oppsiden av filetene opp. Dette er litt klinete, for fyllet vil renne utover, men prøv å få mest mulig av det oppi formen.

Dryss over resten av krydderet før du først har resten av tomatsausen rundt kyllingfiletene. Avslutt med resten av ostesasusen over kyllingfiletene.

Skjær cherrytomatene i to og dryss dem og noen timiangreiner rundt om. Sett formen i stekeovnen. Dersom din form er like full som min er på bildet her, er det lurt å bruke en hel stekeplate under den ildfaste formen, for sannsynligheten er stor for at det vil renne litt over.

Formen skal steke i ca. 25 minutter. Dersom den begynner å bli for brun på toppen, før tiden er moden, skrur du ned varmen til 200 grader de siste 10 minuttene.

Server gjerne en enkel grønnsalat til.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon