Ovnsbakt kylling surret i spekeskinke

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 30 minutter

Porsjoner: 13

Ovnsbakt kylling surret i spekeskinke

Langpannemiddager er og blir en stor favoritt hos meg! Det er enkelt å lage og alle de gode smakene kommer sammen i langpannen. Jeg er dessuten særdeles svak for den litt brente smaken som grønnsakene får når de stekes i ovnen. Derfor bruker jeg som regel forholdsvis høy varme når jeg driver på. Om du vil gå for den litt mer skånskomme måten, kan du bestandig senke temperaturen og øke steketiden.

For å gi ekstra smak til kyllingfiletene, surrer jeg dem i noen skiver med god spekeskinke før jeg legger dem i langpannen. Har du ikke spekeskinke, men en pakke bacon liggende, kan du gjerne bruke det også! Begge deler blir skikkelig godt.

Ettersom kyllingfileter har ulik størrelse, er det vanskelig å si nøyaktig hvor lenge filetene skal steke, så det kan være lurt å bruke et steketermometer for å ha full oversikt. Kyllingfileten er gjennomstekt når den har en kjernetemperatur på 70 grader, og den vil stige litt i kjernetemperatur etter at den kommer ut av stekeovnen, så du kan ta den ut når den har kommet opp i 68 grader.

LES MER! Her finner du STEKEGUIDE TIL PERFEKT KJERNETEMPERATUR PÅ ALT DU STEKER

Husk at det bestandig er mulig å bytte ut grønnsakene med andre, dersom du har grønnsaker liggende i kjøleskapet.

Ingredienser

Ovnsbakt kylling surret i spekeskinke
600 g kyllingfilet
8 skive(r) spekeskinke
1 ts salt
0.5 ts nykvernet pepper
1 ts chiliflakes
2 ts oregano
0.5 squash
1 gul paprika
150 g cherrytomater
2 ss olivenolje

Rømmedressing
2 dl rømme
1 fedd hvitløk
0.5 ts flaksalt
0.25 ts nykvernet pepper
0.25 lime

Kokt middagsbygg
5 dl vann
1 ts salt
3 dl middagsbygg

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.

Surr kyllingfiletene inn i spekeskinkeskivene. Her har jeg beregnet to skiver pr filet. Det forutsetter litt store skiver med spekeskinke. Fordel halvparten av krydderet rundt filetene før du legger dem i en langpanne.

Del squashen i to på langs før du skjærer den i tykke skiver. Paprikaen skjærer du i staver og cherrytomatene kan du ha hele. Ha alt sammen i langpannen og fordel resten av krydderet samt olivenoljen over.

Sett formen i stekeovnen og stek i ca. 20 minutter. Se steketipsene jeg har over ingredienslisten. Bruk gjerne et steketermometer i den ene kyllingfileten.

Kok byggrisen i lettsaltet vann etter anvisning på pakken.

Ha rømmen i en skål. Riv hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet eller bruk en hvitløkpresse. Rør inn hvitløken, saltet, pepperen og saften av limen.

Da er det klart for middag! Kos deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon