Ukemeny for uke 41

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 41

Når halvparten av Rakkestads befolkning er på elgjakt, ja da vet du at det er høst 🙂 Selv befinner jeg meg fremdeles i sommerlige Los Angeles, men nå er det ikke lange tiden før vi vender nesa hjem igjen. Det blir koselig det også. Jeg elsker å være ute på tur, men det er bestandig godt å komme hjem til huset, kattene, verkstedet og alt det som skjer der også. Og heldigvis for det! Det skjer mye morsomt og spennende fremover nå, så denne høsten tror jeg kommer til å gå superfort.

Vi får satse på å spise god og smakfull mat denne uken også, så jeg har funnet frem litt av hvert av oppskrifter som jeg håper vil friste deg til å prøve. Som vanlig er det både fisk, vegetar, kylling, svinekjøtt og storfekjøtt å velge mellom blant middagene. Og så er det kake og gjærbakst.

Ønsker deg en strålende fin uke, og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 8. oktober – Lettvint og rask grønnsakssuppe

Det er jo rett og slett perfekt når en middag både kan være rask å lage, sunn å spise og kjempegod! Og det er denne grønnsakssuppen. Når den er ferdig kokt, rører jeg inn litt kaldt smør i suppen, noe som er med på å gi den en ekstra god kraft.

 

Tirsdag 9. oktober – Fiskeform med laks og potet

Denne middagen lager du i én og samme ildfaste form. Jeg koker potetskivene litt i forkant før jeg har dem i formen, sånn at alt skal gå litt fortere.

 

Onsdag 10. oktober – Kyllingsalat med cottage cheese og hjemmelaget majones

Om du nå velger å lage majonesen selv – det tar ikke mange minuttene – eller om du kjøper ferdig, er fullstendig opp til deg. Skulle jeg kjøpt en, hadde jeg gått for en aïoli eller hvitløksmajones.

Kyllingsalat passer like godt å spise på en onsdag som når syforeningen kommer på skravlekveld, spør du meg. Vil du ha denne salaten litt mer mettende, kan du servere ris eller råstekte poteter til.

 

Torsdag 11. oktober – Lettvint pølsegryte

Denne pølsegryten er superpoppis! Kjapp å lage er den også, og det kan vi like på en helt vanlig torsdag!

 

Fredag 12. oktober – Tom Yam – thailandsk fiskesuppe

Dette er en supergod suppe, spør du meg! Her bruker jeg sjøkreps og laks, men du kan bruke laks og torsk, laks og reker eller andre fisk- eller skalldyrslag som du ønsker. Fritt frem, med andre ord!

 

Lørdag 13. oktober – Calzone, innbakt pizza

Plutselig fikk jeg kjempelyst på innbakt pizza. Det er det virkelig alt for lenge siden jeg har spist, så det må vi få gjort noe med.

 

Søndag 14. oktober – Elgstek med kål- og gulrotstuing og brun saus

Er ikke dette søndagsmiddag, så vet ikke jeg! Ettersom det er elgjakt for tiden tenkte jeg at jeg må ha med en oppskrift med elg også. Har du ikke elgkjøtt, kan du selvfølgelig bruke storfekjøtt istedenfor. Det blir også superdupergodt!

 

Ukens kake – Sitronformkake med kremostglasur

Det er noe herlig traust og akkurat passe gammeldags med formkaker! Det kan i grunn dukke opp en bestemor rundt nærmeste hjørne før du vet det.

 

Ukens gjærbakst – Hjemmebakt speltbrød

Saftig og godt hjemmebakt brød med spelt og helkorn.

En riktig god uke til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon